Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinul deschide și ușile cerului: Pelerinajul de la Mecca va fi posibil doar pentru musulmanii vaccinaţi împotriva COVID-19

islam mecca

Arabia Saudită le va cere musulmanilor care doresc să participe la pelerinajul din locurile sfinte de la Mecca şi Medina să fie vaccinaţi anti-COVID-19 înainte de sosirea în această ţară, care anul trecut a permis numai un pelerinaj foarte limitat, relatează marţi agenţia EFE.

Ministrul saudit al sănătăţii, Tawfiq al-Rabia, a declarat că inclusiv cei însărcinaţi cu organizarea şi lucrătorii care se ocupă de instalaţiile religioase şi sanitare din oraşele sfinte vor trebui să fie vaccinaţi înainte de începerea ''Haji'', pelerinajul anual de la Mecca, ce se va desfăşura în luna iulie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

Fiecare musulman apt fizic şi care îşi permite din punct de vedere economic este obligat să participe la acest pelerinaj cel puţin o dată în viaţă.

În afara pelerinajului anual, milioane de musulmani din întreaga lume obişnuiesc să viziteze Arabia Saudită pe parcursul întregului an pentru Umrah, un pelerinaj mai mic la Marea Moschee de la Mecca şi la moscheea Profetului Mahomed la Medina.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze

Ambele lăcaşuri de cult au fost închise anul trecut şapte luni din cauza pandemiei, fiind redeschise în octombrie cu o afluenţă limitată la 30% din capacitate.

Pelerinajul de la Mecca s-a desfăşurat la sfârşitul lunii iulie 2020 cu un număr de numai aproximativ o mie de fideli, cetăţeni saudiţi sau rezidenţi în regat.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Am spus foarte clar că nu sunt adeptul creșterii taxelor, mai ales într-o perioadă în care economia este sub potențial pentru a aduce venituri la buget’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.