Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinul face minuni în India: S-a atins cel mai mic număr de cazuri din ultimele 8 luni

vaticannews
india

India a înregistrat luni aproximativ 13.500 de cazuri de COVID-19, cea mai scăzută cifră de până acum, după ce această ţară de peste 1,35 de miliarde de locuitori devenise în luna mai epicentrul pandemiei, relatează EFE.

Cele 13.596 de cazuri detectate în ultimele 24 de ore reprezintă cel mai mic număr înregistrat în ultimele 230 de zile, potrivit Ministerului indian al Sănătăţii.

Ţara asiatică a ajuns în total la 34 de milioane de cazuri de la începerea pandemiei, o cifră depăşită doar de SUA, cu aproape 45 de milioane de contagieri.

Au fost, de asemenea, raportate 166 de decese de COVID-19, bilanţul total al morţilor ajungând la 452.290, o cifră depăşită doar de SUA şi de Brazilia, scrie agerpres.ro.

Această cifră contrastează cu cele peste 400.000 de cazuri şi peste 4.500 de decese înregistrate zilnic în luna mai, în timpul virulentului val doi al pandemiei când crematoriile şi spitalele erau în prag de colaps.

India a fost dependentă săptămâni întregi de ajutorul altor ţări pentru a face faţă lipsei de oxigen, de echipamente şi de personal medical.

În pofida scăderii numărului de cazuri, autorităţile şi-au exprimat îngrijorarea în perspectiva festivităţilor religioase care sunt aşteptate în ţară, începând cu cea hindusă Diwali, care ar putea declanşa un al treilea val al pandemiei.

În ce priveşte campania de vaccinare, considerată de autorităţi drept ultimă speranţă pentru a eradica pandemia, au fost deja administrate 977 de milioane de vaccinuri de la începutul lunii ianuarie, dintre care 1,2 milioane în ultimele 24 de ore.

India, care iniţial s-a confruntat cu o penurie de vaccinuri, a vaccinat aproape 700 de milioane de persoane cu cel puţin o doză, în timp ce alte 282 de milioane au fost vaccinate cu schema completă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.