Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinul Pfizer poate provoca o boală rară de sânge (studiu din Israel)

Linkdin
plasma umana sange recoltare

Vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer a fost legat de posibilitatea șanselor de a dezvolta o afecțiune rară a sângelui, intitulată medical „purpura trombotică trombocitopenică (TTP)”, au declarat cercetătorii israelieni, informează The Jerusalem Post.

Ce e TTP

TTP este o boală autoimună care determină formarea cheagurilor de sânge în diferite organe ale corpului. Potrivit Institutelor Naționale de Sănătate din Israel, aceste cheaguri pot limita sau bloca fluxul de sânge bogat în oxigen către organe cheie precum creierul, rinichii și inima, rezultând probleme grave de sănătate.

Cercetătorii de la Institutul de hematologie de la Shamir Medical Center au declarat că au fost alertați cu privire la această problemă după ce au văzut o creștere bruscă a TTP în țară - patru cazuri detectate într-o lună, comparativ cu două sau trei cazuri pe an.

Echipa medicală a declarat că a găsit o „legătură cronologică” între vaccinarea pacientului și debutul simptomelor bolii. Ei au subliniat că aceștia sunt atât pacienți noi, cât și pacienți a căror boală a apărut după o perioadă lungă de remisie.

Ministerul Sănătății din Israel cercetează cazurile

Ministerul Sănătății evaluează în prezent cercetarea și până la finalizarea evaluării, medicii au fost rugați să nu intervină. Un purtător de cuvânt al spitalului a subliniat că acest studiu, care a fost de mare amploare, nu ar trebui în niciun caz să descurajeze oamenii de la vaccinare și a încurajat pe oricine care nu a fost încă vaccinat să primească doza.

Recomandările medicilor

Ca rezultat al cercetărilor lor, echipa medicală, condusă de dr. Maya Koren-Michowitz, șefa Laboratorului de hemato-oncologie translațională, a recomandat persoanelor cărora li s-a administrat TTP să se vaccineze numai cu permisiunea specială a medicului lor - și dacă se vaccinează, să aibă o evaluare clinică de urmărire în viitor.

„Medicii și pacienții trebuie să fie atenți la simptomele clinice: oboseală slăbită, tulburări neurologice, hemoragii și dureri toracice”, a spus echipa într-un comunicat.

Vigilență maximă

De asemenea, au solicitat „persoanelor sănătoase” care sunt vaccinate să fie vigilente și să solicite imediat asistență medicală dacă apar simptome. Diagnosticul precoce și tratamentele moderne au crescut rata de supraviețuire a pacienților cu TTP de la 10% în trecut la 80% astăzi.

Vezi și: Organismul care supervizează sectorul financiar german, investighează o posibilă tranzacţie ilegală privind acţiunile producătorului german de vaccinuri CureVac .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.