Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Văduva lui Gabriel Garcia Marquez a murit la vârsta de 87 de ani

picpicx.com
gabriel garcia marquez

Mercedes Barcha, văduva scriitorului columbian Gabriel Garcia Marquez, a murit sâmbătă în Ciudad de México, la vârsta de 87 de ani, a anunţat secretariatul mexican pentru cultură, potrivit AFP.

"Am aflat cu mare tristeţe despre moartea lui Mercedes Barcha", a scris pe Twitter secretarul pentru cultură, Alejandra Frausto. "Transmitem cele mai profunde condoleanţe", a adăugat ea.

Cauza morţii lui Mercedes Barcha, care locuia din 1961 în Ciudad de México, nu a fost specificată oficial. Potrivit presei columbiene, ea suferea de probleme respiratorii.

Garcia Marquez, născut în Aracataca, în Columbia, în 1927, a murit în 2014 în Mexic. Scriitorul a fost distins cu premiul Nobel pentru Literatură în 1982.

Preşedintele columbian Ivan Duque a transmis la rândul său condoleanţe familiei decedatei.

"Astăzi a murit în Mexic Mercedes Barcha, iubirea vieţii şi companioana necondiţionată a laureatului nostru cu premiul Nobel, Gabriel Garcia Marquez", a declarat Duque.

Fundaţia Gabo (porecla scriitorului), pe numele său complet Fundaţia Gabriel Garcia Marquez pentru Noul Jurnalism Ibero-American, a precizat că Mercedes Barcha a decedat "în reşedinţa sa din Ciudad de México unde s-a mutat cu Gabo în 1961".

Garcia Marquez şi Mercedes Barcha s-au căsătorit în 1958 şi au trăit împreună până la moartea scriitorului.

Descendentă a unor emigranţi egipteni, Mercedes Barcha s-a născut şi a locuit în Magangué, Columbia, unde tatăl ei deţinea o farmacie. Garcia Marquez a cunoscut-o când, încă mică, mergea din sat în sat alături de tatăl ei pentru a oferi medicamente.

Cuplul a avut doi copii, Gonzalo şi Rodrigo, unul ilustrator şi celălalt regizor şi producător de cinema şi de televiziune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.