Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VAL de agresiuni sexuale în Armata Marii Britanii: date alarmante rezultate în urma unui studiu făcut pe femei

romaniatv.net
hartuire sexuala

Femeile care activează în armata Marii Britanii se confruntă cu un risc considerabil de hărţuire emoţională, hărţuire sexuală şi agresiune fizică, potrivit unui studiu, relatează marţi dpa. Femeile mai tinere, care au deţinut gradul de ofiţer sau care au avut un rol în misiuni de luptă sau de sprijin în luptă au suferit cel mai probabil un astfel de tratament, conform studiului publicat în revista BMJ Military Health. Din cele 750 de femei veteran care au fost chestionate, 22,5% au spus că au fost hărţuite sexual, în timp ce 5,1% şi-au amintit că au fost ţinta agresiunilor sexuale. Un procent de 22,7% dintre aceste femei au fost hărţuite emoţional, în timp ce 3,3% au spus că au fost agresate fizic.

În jur de 16.500 de femei activează în prezent în armata britanică şi reprezintă aproximativ 11% din personal. Femeile au avut posibilitatea să servească în armata britanică timp de mulţi ani şi au putut activa în toate misiunile din cadrul armatei, inclusiv în prima linie în luptă, din 2018. Echipa de oameni de ştiinţă din Marea Britanie, care a intrat în contact cu cele care au participat la cercetare printr-o organizaţie caritabilă din Marea Britanie care sprijină femeile veteran, crede că este nevoie urgentă să se ofere mai mult sprijin femeilor din armată.

Toate formele de rele tratamente pun femeile în pericol de a fi suferi de tulburări de stres posttraumatic (PTSD), conform studiului. Hărţuirea sexuală a fost legată "în mod semnificativ" de o situaţie în care femeile au resimţit durere sau oboseală din cauza suferinţelor mentale. S-a constatat de asemenea că agresiunea sexuală ar putea fi legată de faptul că femeile "se confruntă cu un risc mai mare de dificultăţi în ceea ce priveşte consumul de alcool", în timp ce hărţuirea emoţională le-a provocat probleme precum anxietatea, depresia şi singurătatea.

Studiul a constatat că femeile care deţineau grad de ofiţer erau supuse unui risc mai mare să fie hărţuite sexual, precum şi emoţional, oamenii de ştiinţă subliniind că "femeile care deţin posturi de conducere pot fi expuse riscului de persecutare chiar din partea superiorilor lor". Ca reacţie la studiu, un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării a declarat: "Ne angajăm să îmbunătăţim experienţa femeilor din forţele armate în fiecare domeniu din viaţa lor şi nu tolerăm abuzul, agresiunea, hărţuirea sau discriminarea".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.