Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de injurii pentru meteorologii BBC, pe fondul valului de caniculă din Marea Britanie

blacknews.ro
British Broadcasting Corporation BBC

Echipa BBC care prezintă știrile meteo a primit sute de tweet-uri sau e-mailuri abuzive cu insulte personale și care contestă prognozele legate de vreme, scrie BBC. Meteorologul BBC Matt Taylor a spus că nu a mai experimentat așa ceva în aproape 25 de ani de muncă în domeniu.

„Este un ton mai abuziv decât am primit vreodată. M-am oprit să le citesc pe toate, deoarece a devenit prea deprimant”, a spus acesta.

Vizați de mesaje au fost și membrii Societății Regale de Meteorologie. Membrii acestui organism s-au confruntat cu „ridiculizare publică, acuzații de minciună sau aluzii la șantaj”, a declarat directorul executiv al Societății Regale de Meteorologie, profesorul Liz Bentley.

Meteorologul principal de la Met Office, Alex Deakin, a spus că „este înfricoșător în anumite privințe”.

„Mi se pare frustrant și ofensator pentru colegii mei, unele dintre mințile grozave din domeniul științei climatice. Arătați puțin respect și mai degrabă faceți un pic de cercetare decât să-l crezi pe Bob la cârciumă sau pe Tony pe YouTube”, a explicat el.

Alte tweet-uri au acuzat Met Office și BBC că răspândesc „alarmism” și „isterie”.

Sute de oameni și-au împărtășit, de asemenea, experiențele despre caniculă din 1976 pe rețelele de socializare , mulți făcând sugestia falsă că valul de căldură din această lună „nu a fost diferit”.

Meteorologul BBC Tomasz Schafernaker a spus: „Ceea ce mă frustrează cel mai mult este atunci când sunt acuzat că răstălmăcesc adevărul. În calitate de meteorologi, raportăm fapte. Nu există nicio conspirație”.

Matt Taylor a adăugat: 'Vremea îi face pe oameni agitați. Ceea ce este bine pentru unii este rău pentru alții și invers. Tot ceea ce încercăm să facem este să aducem oamenilor faptele”.

„Este complet inacceptabil ca orice membru al personalului să primească abuzuri pe rețelele sociale doar pentru că își face treaba”, a transmis și BBC Weather a spus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.