Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de migranți pe țărmurile Italiei: Guvernul de la Roma declară stare de urgență

Twitter
naufragiu migranti

Guvernul italian a anunțat marți stare de urgență privind imigrația în urma unei „creșteri puternice” a fluxurilor de imigranți pe Marea Mediterană, potrivit unui comunicat citat de Reuters.

Starea de urgență va fi susținută de o finanțare inițială de 5 milioane de euro, a declarat ministerul pentru protecția maritimă și civilă, și va dura șase luni.

„Să fie clar, nu noi rezolvăm problema, soluția nu poate depinde decât de o intervenție responsabilă din partea Uniunii Europene”, a declarat Nello Musumeci, ministrul protecției civile.

Măsura va permite guvernului de dreapta al Giorgiei Meloni să îi repatrieze mai rapid pe cei care nu au voie să rămână în Italia, sporind ordinele de identificare și expulzare, a declarat o sursă guvernamentală.

Guvernul, aflat la putere din octombrie, s-a angajat să limiteze imigrația în masă, dar aproximativ 31.300 de migranți au sosit în Italia până în prezent, în 2023, arată datele Ministerului de Interne, în creștere de la aproximativ 7.900 în aceeași perioadă a anului trecut.

Luni, paza de coastă a condus operațiunile de salvare care au implicat două ambarcațiuni care transportau în total 1.200 de persoane, iar grupurile de voluntari s-au alăturat, de asemenea, eforturilor de a salva vieți pe mare.

În urma unui naufragiu mortal în largul regiunii Calabria, din sudul Italiei, la sfârșitul lunii februarie, Meloni a îndemnat Uniunea Europeană să facă mai mult pentru a opri imigrația ilegală, în timp ce a înăsprit pedepsele cu închisoarea pentru traficanții de persoane.

„Este corect ca ministerul de interne și instituțiile să aibă puteri speciale pentru a aborda și gestiona un fenomen complex care pune la grea încercare unele regiuni din sud”, a declarat guvernatorul Calabriei, Roberto Occhiuto, într-o declarație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.