Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de neoprit în Marea Britanie: Tot mai mulți tineri sunt uciși cu cuțite zombie

cutite zombie

Actorul şi muzicianul britanic Idris Elba a lansat o campanie prin intermediul căreia solicită interzicerea imediată a macetelor şi a aşa-numitelor cuţite zombie, informează DPA şi PA Media. Vedeta serialului ''Luther'' militează, de asemenea, pentru finanţări suplimentare acordate serviciilor dedicate tinerilor şi va lansa totodată un cântec în cadrul eforturilor depuse pentru combaterea incidentelor violente în rândul tinerilor cu care se confruntă Regatul Unit.

Campania care va fi lansată luni de Idris Elba se intitulează ''Don't Stop Your Future'' şi constă dintr-o instalaţie plasată în Piaţa Parlamentului din Londra.

În august 2023, Ministerul de Interne britanic a anunţat că vor fi introduse măsuri mai drastice referitoare la macete şi cuţite de tip zombie.

Macetele şi cuţitele cu un design menit să intimideze vor fi scoase în afara legii, iar pedeapsa maximă pentru importul, fabricarea, posesia şi vânzarea unor astfel de arme va creşte la doi ani. Procesul ce vizează adoptarea acestei noi legi prin Parlament a fost însă lent, iar mai multe incidente mediatizate s-au înregistrat între timp, printre care şi uciderea elevei Elianne Andam. Fata de 15 ani a fost înjunghiată mortal pe când mergea spre şcoală în oraşul Croydon, la sud de Londra, în septembrie, cu o armă despre care se crede că ar fi un cuţit zombie. Un băiat de 17 ani a fost învinuit pentru această crimă.

''Nu pot rămâne tăcut când văd că tot mai mulţi tineri şi-au pierdut viaţa în urma acestor crime brutale şi crude'', a spus Idris Elba, referindu-se la campania pe care o va lansa.

''Când va reîncepe şcoala, prea mulţi tineri nu se vor alătura colegilor lor, iar prea multe familii îndoliate au pierdut pe cineva drag în ultimii ani. Tinerii sunt viitorul nostru, aceştia merită să-şi realizeze potenţialul, nu să fie ucişi în mod violent'', a mai spus actorul britanic. ''Parlamentul nu a acordat acestei probleme importanţa pe care o merită, iar liderii noştri politici trebuie să o prioritizeze acum. În plus faţă de interzicerea imediată a cuţitelor zombie şi a macetelor, trebuie să le oferim tinerilor în primul rând un motiv pentru care să nu aibă o armă la ei. Acest lucru înseamnă investiţii în servicii care abordează cauza primară a infracţiunilor cu violenţă'', a adăugat el.

În cadrul campaniei, în Piaţa Parlamentului vor fi plasate teancuri de haine şi încălţăminte, iar fiecare teanc va reprezenta o victimă care şi-a pierdut viaţa în urma crimelor comise cu cuţitul pe străzile din Marea Britanie.

Totodată, Elba lansează cântecul intitulatăâ ''Knives Down'', care doreşte să ofere o voce celor afectaţi de violenţa comisă cu cuţitul şi să folosească puterea muzicii pentru a sensibiliza opinia publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.