Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de pneumonii într-un județ din România

one.ro
tuse raceala gripa

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a început monitorizarea virozelor respiratorii şi pneumoniilor, peste 2.300 de persoane din judeţ fiind înregistrate cu aceste afecţiuni în prima săptămână de raportare, a declarat joi, presei, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu, scrie Agerpres.

Potrivit acesteia, în prima săptămână de raportare, 2.209 locuitori ai judeţului au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii, în 59 de cazuri impunându-se internarea pacienţilor. Cei mai afectaţi de virozele respiratorii au fost copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, unde au fost înregistrate 744 de cazuri.

"În ceea ce priveşte pneumoniile şi bronhopneumoniile, în prima săptămână de raportare, la nivelul judeţului Galaţi au fost înregistrate 154 de cazuri, dintre care 52 au necesitat internarea. Cea mai afectată grupă de vârstă a fost cea a copiilor cu vârste între doi şi patru ani, unde au fost raportate 39 de cazuri. Până acum nu a fost înregistrat niciun caz de gripă", a precizat Liliana Iordăchescu.

DSP Galaţi a distribuit medicilor de familie cea de-a doua tranşă de 2.400 doze de vaccin antigripal pentru imunizarea populaţiei, în prima tranşă fiind distribuite 2.500 doze. În total, pentru judeţul Galaţi ar trebui alocate 46.246 doze de vaccin antigripal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.