Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de procese antitrust în SUA: Companii producătoare de arome şi parfumuri acuzate că au conspirat pentru a împărţi piața

parfum

Val de procese antitrust în SUA: Companii producătoare de arome şi parfumuri acuzate că au conspirat pentru a împărţi piața

Patru mari producători de arome şi parfumuri europeni şi americani se confruntă cu un număr tot mai mare de procese antitrust în SUA, după ce autorităţile elveţiene şi alte autorităţi antitrust au dezvăluit o investigaţie legată de formarea unui cartel al preţurilor, la începutul acestui an, transmite Reuters, informează News.ro.

O posibilă acţiune colectivă depusă joi, la tribunalul federal din New Jersey, de către o pereche de mari firme reclamante din SUA, este cel mai recent din cel puţin nouă cazuri împotriva companiilor elveţiene Givaudan şi Firmenich, care fuzionează cu grupul olandez de produse chimice DSM; International Flavours & Fragrances cu sediul în SUA; şi Symrise din Germania.

Procesele, intentate în numele cumpărătorilor direcţi şi indirecti de parfumuri, au urmat unui anunţ al Comisiei Europene din martie, că autorităţile antitrust au percheziţionat sediile Symrise, Givaudan şi Firmenich.

Inspectorii au spus că au efectuat anchetele în consultare cu Departamentul de Justiţie al SUA şi Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe din Regatul Unit.

Procesele din SUA susţin că aceste companii au conspirat pentru a împărţi producţia de ingrediente sintetice şi naturale utilizate pentru a face parfumuri în produse precum detergenţi, cosmetice şi parfumuri.

În ultimul caz, firma de avocatură Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, care lucrează cu Cohen Milstein Sellers & Toll, a dat în judecată companiile respective în numele Crimson Candle Supplies din Texas şi a altor companii care vând produse parfumate.

Alţi reclamanţi includ compania de cosmetice şi îngrijire a părului din Pennsylvania, Cospro Development şi Hanna's Candle din Arkansas.

Hanna's s-a descris în plângerea sa drept una dintre cele mai mari companii de lumânări din ţară.

”Toţi inculpaţii şi-au mărit constant preţurile şi nu s-au confruntat cu repercusiuni pentru a face acest lucru”, au scris avocaţii Crimson Candle în plângerea făcută joi.

Firmenich a declarat vineri că ”va apăra cu fermitate aceste cazuri”. Symrise a declarat că a cerut Tribunalului General din Luxemburg, aflat la al doilea cel mai înalt nivel al unei instanţe din Europa, să anuleze decizia Comisiei Europene de a dispune percheziţiile.

Comisia, a spus Symrise, nu are o bază suficientă pentru a suspecta vreo încălcare a legii concurenţei.

Într-o declaraţie, International Flavours & Fragrance a refuzat să comenteze anumite chestiuni, dar a spus că ia acuzaţiile ”foarte în serios” şi ”colaborează îndeaproape cu autorităţile relevante”.

Un reprezentant al Givaudan nu a răspuns imediat unui mesaj care solicita comentarii.

Companiile sunt reprezentate de mari firme de apărare a companiilor din SUA.

Alte firme reclamante care au intentat procese sunt Hausfeld, Berger Montague, Gustafson Gluek şi Korein Tillery.

Cazurile înregistrate la tribunalul federal din New Jersey sunt probabil grupate în faţa unui la un singur judecător, iar reclamanţii ar putea depune o plângere generală.

La sfârşitul lunii iunie, avocaţii firmelor Korein Tillery, Hausfeld şi Nussbaum Law Group au cerut unui judecător din SUA să-i numească lideri interimari ai litigiului pentru cumpărătorii direcţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.