Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valérie Pécresse se va confrunta cu Emmanuel Macron în alegerile din 2022

France Bleu
Valérie Pécresse

Valérie Pécresse, care conduce regiunea Ile-de-France din jurul Parisului, a fost aleasă drept candidatul partidului conservator Les Républicains la alegerile prezidențiale franceze de anul viitor, scrie Financial Times.

Pécresse - care va încerca să recâștige sprijinul care s-a îndreptat către Emmanuel Macron la ultimele alegeri, respingând în același timp contracandidații de extremă dreapta - ar deveni prima femeie președinte al țării dacă va câștiga în aprilie.

"Pentru prima dată în istoria sa, partidul generalului de Gaulle, al lui Georges Pompidou, al lui Jacques Chirac și al lui Nicolas Sarkozy va avea o femeie candidat la alegerile prezidențiale", a declarat Pécresse în fața susținătorilor.

Nominalizarea lui Pécresse semnalează lansarea în forță a sezonului de campanie din Franța.

Au fost anunțați toți candidații principali, cu excepția lui Macron: Marine Le Pen de la Rassemblement National de extremă-dreapta; Eric Zemmour, un polemist independent anti-imigrație a cărui ascensiune bruscă a fost comparată cu cea a lui Donald Trump; și primarul Parisului, Anne Hidalgo, care se află la coada sondajelor de opinie în calitate de candidat al socialiștilor.

Se așteaptă ca Macron să își anunțe oficial campania de realegere la începutul anului 2022.

Fost ministru al educației și bugetului în timpul lui Nicolas Sarkozy, Pécresse, 54 de ani, este considerat un moderat în partid. Ea s-a prezentat ca fiind ecologistă, precum și conservatoare din punct de vedere fiscal, și a promovat o agendă fermă de ordine publică.

În ceea ce privește imigrația, o preocupare a candidaților de extremă dreapta și unul dintre principalele câmpuri de luptă din campanie, Pécresse a declarat că va introduce cote și va înăspri sistemul de azil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.