Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vâlcea: 18 clase, trecute în online din cauza cazurilor de elevi sau profesori confirmaţi cu COVID-19

National Institute of Allergy and Infectious Diseases
covid coronavirus

Un număr de 18 clase, majoritatea în şcoli din municipiul reşedinţă, au primit aprobarea Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) şi desfăşoară în prezent cursurile în sistem online ca urmare a confirmării unor cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor sau al cadrelor didactice, potrivit datelor instituţiei vâlcene, potrivit Agerpres.

Inspectorul şcolar general, Mihaela Andreianu, a precizat miercuri că toate şcolile din judeţ vor funcţiona însă cu prezenţă fizică, chiar şi în localităţile cu incidenţă mai mare de 3 la mie, la ora actuală, în peste 99% din cele 405 unităţi de învăţământ preuniversitar vâlcene rata de vaccinare a cadrelor didactice fiind de peste 60% , astfel că, după regulile în vigoare, nu este necesară trecerea la cursuri online în situaţia creşterii ratei de infectare.

Şefa IŞJ Vâlcea a menţionat şi că în nicio unitate şcolară din judeţ rata de imunizare a personalului didactic împotriva virusului SARS-CoV-2 nu este de 100%, dar că se fac campanii împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică în unităţile cu grad mic de imunizare, pentru a-i convinge pe profesori să se vaccineze şi să evite astfel suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică.

DSP Vâlcea a comunicat joi o incidenţă de 1,01 la mie în judeţ, din cele 89 de localităţi, trei fiind cu rată de infectare mai mare de 3 şi 21 înregistrând între 1 şi 3 cazuri noi de îmbolnăvire la mia de locuitori. În municipiul Râmnicu Vâlcea, rata de incidenţă a crescut săptămâna aceasta la 1,44, cu 169 de cazuri active de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.