Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vâlcov, AMENDAT de Consiliul pentru Combaterea Discriminării: l-a numit pe un protestatar 'sandilău' și i-a publicat fișa medicală

Inquam Photos/ Octav Ganea
Darius Valcov

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor în data de 27 martie, a decis în unanimitate amendarea lui Darius Vâlcov. Sancțiunea a fost aplicată după ce Vâlcov a numit o persoană „sandilău” și i-a publicat fișa medicală.

Citește și:  Cursul euro a 'EXPLODAT' de la o zi la alta

„Fapta domnului Darius Bogdan Vâlcov de a denumi o persoană prin termenul de “sandilău” și publicarea fișei medicale a persoanei respective, protestatar de notorietate, constituie faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de afecțiune medicală necontagioasă și prin asociere pe baza criteriului de dizabilitate mentală, potrivit art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din OG137 O.G. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Consiliul a dispus aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale în valoare de 1.000 lei.

În individualizarea sancțiunii, Colegiul Director a avut în vedere gradul de pericol social al faptei, ce rezultă printre altele, din calitatea de demnitar a părții reclamate, dar și de faptul că, ulterior partea reclamată a șters de pe contul de Facebook afirmațiile discriminatorii.

Vot: în unanimitate a celor prezenți (6 voturi)”, se arată într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.