Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valentin Ghionea revine la Dinamo anunță clubul

https://www.emaramures.ro/valentin-ghionea-se-desparte-de-wisla-plock-dupa-6-ani/
Valentin Ghionea https://www.emaramures.ro/valentin-ghionea-se-desparte-de-wisla-plock-dupa-6-ani/

CS Dinamo a anunţat, vineri, primul transfer pentru sezonul competiţional 2020-2021 la handbal, internaţionalul Valentin Ghionea semnând un contract pe doi ani cu campioana României, potrivit news.ro.

El revine în Şoseaua Ştefan cel Mare după o pauză de 13 ani.

Valention Ghionea (36 ani), jucător de mâna stângă, a evoluat în ultimii doi ani la Sporting Lisabona, adversară cu care dinamoviştii s-au întânit în play-off-ul Champions League, în 2019 şi 2020.

"Este un jucător extrem de valoros, pe care l-am mai dorit şi în ultimii ani. Acum am reuşit să obţinem semnătura lui şi suntem convinşi că experienţa lui ne va ajuta foarte mult în atingerea obiectivelor”, a declarat Ovidiu Semen, team-managerul echipei.

Valentin Ghionea este handbalistul român cu cele mai multe meciuri şi cele mai multe goluri în istoria Champions League. El a jucat 13 sezoane la acest nivel, pentru Dinamo, Pick Szeged, HCM Constanţa, Wisla Plock şi Sporting Lisabona. În total, Ghionea a marcat 444 goluri numai în Champions League. De asemenea, extrema dreaptă este între cei mai buni cinci marcatori all-time pentru naţionala României.

Citește și: DNA Timişoara stă cu tunurile pe DRPD - Cercetează concursurile de la Direcţie anterioare anului 2019 când a izbucnit dosarul 'PSD Arad'

"Am mai jucat la Dinamo două sezoane (n.r. - în perioada 2005-2007) şi mi-a plăcut acolo. Acum cred că va fi la fel de bine, pentru că aici se doreşte performanţă. În ultimii ani, Dinamo a muncit foarte mult pentru a ajunge la acest nivel, a însemnat un progres important şi pentru handbalul românensc. Mi se pare că lucrurile s-au făcut într-un mod sănătos, au reuşit într-o oarecare măsură, dar eu cred că se poate şi mai mult, să ajungă chiar în primele opt în Europa, orice este posibil acolo, în fazele superioare”, a susţinut Valentin Ghionea.

Transferul efectuat de Dinamo se înscrie şi în noua reglementare a Federaţiei Române de Handbal, care obligă echipele să-şi crească numărul jucătorilor români din lot.

Potrivit site-ului cluului Dinamo, echipa pentru viitorul sezon este definitivată în proporţie de 95 la sută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.