Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valentin Ionescu (ASF): 'Creşterea nivelului de lichiditate ar trebui să fie următorul pas în dezvoltarea BVB'

BVB

Creşterea nivelului de lichiditate ar trebui să fie următorul pas în dezvoltarea Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care se poate realiza prin creşterea free-float-ului existent, noi listări, diversificare de instrumente, dar şi prin adoptarea de noi tehnologii pentru a reduce costurile şi timpii de reacţie, a afirmat joi Valentin Ionescu, Director Direcţia de Strategie şi Stabilitate Financiară, Autoritatea de Supraveghere Financiară.

"Referitor la diversificarea produselor, aşa cum ştim toţi, avansul pieţelor este determinat în mare măsură de lichiditate. Prin urmare, creşterea nivelului de lichiditate ar trebui să fie următorul pas în dezvoltarea Bursei de Valori. Acest lucru se poate realiza prin mai multe modalităţi: creşterea free-float existent, noi listări, diversificare de instrumente, dar cel mai important adoptarea de noi tehnologii pentru a reduce costurile şi timpii de reacţie", a menţionat Valentin Ionescu, la un eveniment online organizat de Financial Intelligence, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ședință importantă la Guvern - Vești bune pentru cei care au lucrat la negru: își pot plăti stagiul de cotizare

Acesta a subliniat că principalele companii eligibile pentru calificarea României din perspectiva MSCI ca piaţă emergentă ar fi Petrom, Romgaz, Banca Transilvania, BRD şi Electrica.

"În cadrul de clasificare al pieţelor conform MSCI se ţine cont de trei criterii cantitative: dezvoltarea economică, mărimea şi lichiditatea pieţei şi accesibilitatea pieţei. Conform rapoartelor noastre, principalele companii eligibile pentru calificarea României din perspectiva MSCI ca piaţă emergentă ar fi Petrom, Romgaz, Banca Transilvania, BRD şi Electrica. Dintre acestea, cele care îndeplinesc cumulativ condiţiile sunt doar Romgaz şi Banca Transilvania. Criteriile de dimensiune sunt îndeplinite în cazul a patru companii, mai puţin Electrica. (...) Pentru ca BRD şi Petrom să devină companii eligibile, ar trebui crescută valoarea free - floatului sau capitalizarea. Desigur, listarea unor emitenţi noi, companii publice sau private, ar putea creşte semnificativ probabilitatea de obţinere a statutului de piaţă emergentă din partea MSCI.", a mai spus Valentin Ionescu.Creşterea nivelului de lichiditate ar trebui să fie următorul pas în dezvoltarea Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care se poate realiza prin creşterea free-float-ului existent, noi listări, diversificare de instrumente, dar şi prin adoptarea de noi tehnologii pentru a reduce costurile şi timpii de reacţie, a afirmat joi Valentin Ionescu, Director Direcţia de Strategie şi Stabilitate Financiară, Autoritatea de Supraveghere Financiară.

"Referitor la diversificarea produselor, aşa cum ştim toţi, avansul pieţelor este determinat în mare măsură de lichiditate. Prin urmare, creşterea nivelului de lichiditate ar trebui să fie următorul pas în dezvoltarea Bursei de Valori. Acest lucru se poate realiza prin mai multe modalităţi: creşterea free-float existent, noi listări, diversificare de instrumente, dar cel mai important adoptarea de noi tehnologii pentru a reduce costurile şi timpii de reacţie", a menţionat Valentin Ionescu, la un eveniment online organizat de Financial Intelligence.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul partidelor la alegerile locale

Acesta a subliniat că principalele companii eligibile pentru calificarea României din perspectiva MSCI ca piaţă emergentă ar fi Petrom, Romgaz, Banca Transilvania, BRD şi Electrica.

"În cadrul de clasificare al pieţelor conform MSCI se ţine cont de trei criterii cantitative: dezvoltarea economică, mărimea şi lichiditatea pieţei şi accesibilitatea pieţei. Conform rapoartelor noastre, principalele companii eligibile pentru calificarea României din perspectiva MSCI ca piaţă emergentă ar fi Petrom, Romgaz, Banca Transilvania, BRD şi Electrica. Dintre acestea, cele care îndeplinesc cumulativ condiţiile sunt doar Romgaz şi Banca Transilvania. Criteriile de dimensiune sunt îndeplinite în cazul a patru companii, mai puţin Electrica. (...) Pentru ca BRD şi Petrom să devină companii eligibile, ar trebui crescută valoarea free - floatului sau capitalizarea. Desigur, listarea unor emitenţi noi, companii publice sau private, ar putea creşte semnificativ probabilitatea de obţinere a statutului de piaţă emergentă din partea MSCI.", a mai spus Valentin Ionescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.