Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valentin Ionescu (ASF):Este esenţial să se promoveze educaţia financiară prin intermediul şcolilor

economica.net
asf autoritatea financiara

Valentin Ionescu (ASF):Este esenţial să se promoveze educaţia financiară prin intermediul şcolilor

Este esenţial să se promoveze educaţia financiară prin intermediul şcolilor, al instituţiilor de învăţământ superior şi al instituţiilor financiare, pentru a le oferi indivizilor instrumentele de care au nevoie pentru a reuşi în economia din prezent, susţine Valentin Ionescu, şeful Direcţiei Generale Asigurări din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit Agerpres.

"Educaţia financiară este esenţială pentru consumatori. Acestea le oferă indivizilor cunoştinţele şi competenţele necesare pentru a lua decizii în cunoştinţă de cauză cu privire la finanţele lor, pentru a-şi gestiona eficient finanţele şi pentru a contribui la creşterea şi dezvoltarea economiei. Educaţia financiară le permite consumatorilor să îşi îmbunătăţească înţelegerea conceptelor şi produselor financiare, să prevină frauda, să ia decizii adecvate situaţiei şi nevoilor lor şi să evite situaţiile nedorite.

Consumatorii educaţi din punct de vedere financiar pot ajuta la asigurarea unei dezvoltări eficiente a sectorului financiar si în ceea ce priveşte reducerea sărăciei. Prin urmare, este esenţial să se promoveze educaţia financiară prin intermediul şcolilor, al instituţiilor de învăţământ superior şi al instituţiilor financiare, pentru a le oferi indivizilor instrumentele de care au nevoie pentru a reuşi în economia de astăzi", afirmă Valentin Ionescu, într-un articol publicat pe site-ul www.studiifinanciare.ro.

Valentin Ionescu apreciază că fără educaţie financiară consumatorii sunt total expuşi fraudelor şi erorilor ce le pot aduce pagube uneori irecuperabile.

Ionescu a avut o intervenţie în cadrul evenimentului Ziua Internationala a Educaţiei, organizat de Institutul de Studii Financiare (ISF).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.