Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valer Dorneanu, șeful CCR: 'Nu este treaba noastră să stabilim acum şi nici altă dată...'

rtv.net
valer dorneanu

Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, consideră că problemele care au făcut obiectul OUG 13 şi modificarea unor texte din Codul penal în acord cu deciziile CCR trebuie rezolvate de Executiv şi Parlament, care trebuie să coopereze în mod loial.

"Consecinţele care se vor întâmpla ulterior pentru rezolvarea problemelor care au făcut obiectul ordonanţei, adecvarea cu deciziile noastre, modificarea unor texte din Codul penal, toate acestea sunt probleme ale Executivului şi ale Parlamentului. Ei vor trebui să stabilească împreună, pe baza unei cooperări loiale şi nu comunicări peste gard, modalitatea cea mai adecvată pentru rezolvarea acestor situaţii care sunt reale. În primul rând, reală este necesitatea de a-şi adecva Parlamentul şi Guvernul legislaţia după deciziile noastre. Nu este treaba noastră să stabilim acum şi nici altă dată ce modalitate să aleagă", a afirmat joi Dorneanu, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cercetătorii au aflat ce se întamplă în creier când murim: Vei fi surprins

Curtea Constituţională a României a respins, joi, cu majoritate de voturi, ca devenită inadmisibilă, sesizarea Avocatului Poporului cu privire la ordonanţa de urgenţă referitoare la modificarea Codurilor penale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.