Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valer Dorneanu, primele declarații, după revocarea Laurei Codruța Kovesi: Mesajul care îi vizează pe Klaus Iohannis și Liviu Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis dorneanu Inquam Photos

Curtea Constituțională a României a stabilit dezbaterea pe 25 septembrie a sesizării de neconstituționalitate depusă de șeful statului Klaus Iohannis asupra proiectului care modifică Codul de procedură penală, adoptat de Parlament, a declarat, pentru MEDIAFAX, președintele CCR, Valer Dorneanu.

De asemenea, judecătorii Curții Constituționale au fixat pentru 18 iulie termenul de dezbatere a sesizărilor formulate de PNL, USR și a Înaltei Curți de Casație și Justiției în legătură cu inițiativa care aduce modificări Codului de procedură penală,a completat Dorneanu.

Citește și: CSM a decis! Unde îşi va continua Kovesi activitatea de procuror

Preşedintele României,  Klaus Iohannis, i-a transmis marţi, o scrisoare Preşedintelui Curţii Constituţionale a României, Valer Dorneanu, împreună cu sesizarea de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, prin care solicită ca termenul de dezbatere a sesizării să fie astfel stabilit încât opinia Comisiei de la Veneţia să poată fi valorificată.

Curtea Constituțională va discuta, joi, 12 iulie, obiecția formulată de președintele Klaus Iohannis în legătură cu legeai pentru modificarea și completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, potrivit ordinii de zi a ședinței, afișată pe site-ul instituției.

Citește și: Datele care contrazic Guvernul Dăncilă: Cât a crescut deficitul comercial în 2018

Pe 18 iunie, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală a fost adoptat de Camera Deputaţilor, for decizional, cu 175 de voturi "pentru", 78 voturi "împotrivă" şi o abţinere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.