Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeria Schelean (PNL): Puterea se joacă de-a recuperatul prejudiciilor cauzate statului

valeria schelean

Deputata PNL Valeria Schelean îi acuză pe liderii coaliției de guvernare de joc politic iresponsabil. În opinia sa, aceștia pasează de la unul la altul acest subiect foarte important și anume adoptarea de către Guvern a unei Ordonanțe de Urgență pentru recuperarea prejudiciilor din marile dosare de corupție.

Citește și: Asta e BĂTAIA DE JOC a PNL

”Am luat act de declarațiile făcute de Președintele Senatului României, co-președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit cărora dorește adoptarea de către Guvern a unei Ordonanțe de Urgență pentru recuperarea prejudiciilor din marile dosare de corupție. Nu pot să nu observ, în acest context, jocul politic iresponsabil pe care îl fac liderii coaliției de guvernare, când pasează de la unul la altul acest subiect foarte important.

Citește și: Cum a vrut Elena Udrea să-l demită pe Victor Ponta / FOTO + VIDEO

Vreau să-i atrag atenția Președintelui Senatului că nu este nevoie de o Ordonanță de Urgență, ci este suficient doar ca instituția pe care o conduce să nu mai tragă de timp, din rațiuni evident politice, cu actul normativ care prevede înființarea acestei instituții. Proiectul de lege pentru “înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate și pentru modificarea și completarea unor acte normative” a fost înscris pe ordinea de zi a Senatului de 3 ori: pe 22 iunie, pe 23 iunie și pe 30 iunie. Cel mai recent, în urmă cu trei săptămâni, pe data de 3 septembrie, proiectul a primit aviz negativ din partea Comisiei pentru drepturile omului din Senat. În aceste condiții este clar că, dacă ar exista voință politică în Senat, proiectul de lege ar fi adoptat cu celeritate.

Citește și: Cum arată Sorin Oprescu după două zile de arest în spital / FOTO

Avem nevoie de responsabilitate și maturitate în ceea ce privește elaborarea cadrului legislativ al acestei instituții. Altfel, nu putem considera decât că la mijloc nu este nicio intenție serioasă de a recupera prejudiciile cauzate statului de fapte de corupție, ci doar jocuri politice și manipulări menite să deinformeze și dezorienteze opinia publică.”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției STIRIPESURSE.RO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.