Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OPINIE Asta e BĂTAIA DE JOC a PNL

PNL și-a propus două lucruri importante într-o zi cu 3 ceasuri rele: să strângă 15.000 de oameni la Palatul Parlamentului și 275 de semnături pentru a-l demite pe Victor Ponta. Sperau liberalii într-o zi neagră pentru Victor Ponta, într-o marțe neagră pentru PSD.

Numai că a ieșit o bătaie de joc a PNL! Chiar șefii partidului și-au bătut joc de ceea ce ar fi trebuit să fie un eveniment politic. Liberalii au depus o moțiune de cenzură doar ca să fie, nu că ar fi crezut că pot face ceva. O moțiune aruncată pe repede înainte, fără a exista o dezbatere, fără ca ea să aibă un sâmbure ce se putea transforma în glonț împotriva lui Ponta. Atât de rău s-au grăbit liderii PNL încât nu au avut timp fizic nici să negocieze cu parlamentarii din coaliția guvernamentală pentru a-i convinge să trădeze. De fapt, conform unor surse, liberalii nici măcar nu au negociat cu vreun parlamentar de la putere, dar nici cu cei din Opoziție, cum ar fi PMP.

Dar, să revenim la ziua moțiunii. ”Avem autorizație pentru 10.000 de oameni, dar vom fi 15.000. Eu și Vasile Blaga, alături de parlamentarii PNL, vom merge în fața oamenilor și vom ține câte un discurs!”, se lăuda luni Alina Gorghiu. Numai că nu a fost deloc așa! Gorghiu și Blaga și-au trădat electoratul și au preferat să stea în Parlament decât să se ducă în Parcul Izvor, unde nu 15.000, ci doar 5.000 de liberali au fost aduși de prin țară.

Și bătaia de joc a continuat în Parlament! Acolo unde PNL nu a reușit să-și convingă nici măcar propriii parlamentarii să vină să-l dea jos pe Victor Ponta. Moțiunea a strâns 207 voturi, cu 68 mai puține decât era nevoie: PNL are 175 de parlamentari, UDRM are 25, PMP are 6, la care s-au adunat și voturile celor de la PSRO, PND și alții. E drept, PNL a câștigat ceva: moțiunea a fost semnată de 183 de parlamentari, iar votul i-a adus un plus de 24. Cei care au pierdut nu sunt șefii PNL, care știau ce o să se întâmple, ci fanii liberali, care au crezut în cuvintele liderilor lor.

Citește mai multe AICI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.