DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Valeriu Gheorghiță anunță CINE sunt antivacciniștii României: românii de peste 80 de ani sunt cei MAI GREU de convins

Facebook
Valeriu Gheorghiță

Majoritatea grupelor de vârstă se apropie de rata de vaccinare 50%, cu excepția categoriei de peste 80 de ani și a celor între 12 și 15 ani. Este un progres important, dar insuficient, spune medicul Valeriu Gheorghiţă. În ultimele patru săptămâni a existat o creștere progresivă a persoanelor vaccinate, anunță Valeriu Gheorghiţă. Din 4 octombrie până pe 31 octombrie au fost peste 1,4 milioane de persoane noi vaccinate: „în ultima săptămână au fost peste 575.000 de persoane noi față de săptămâna precedentă, când au fost circa 450.000 de persoane”.

În ce privește grupele de vârstă care au fost vaccinate în ultima lună, aproximativ 40% din cei vaccinați în ultima lună sunt persoane cu vârsta sub 40 de ani. Aproximativ 38% sunt persoane din grupa de vârstă 40 - 59 de ani, iar 22% sunt persoane cu vârsta de peste 60 de ani.

„Practic, aproape 70% din toate persoanele vaccinate în ultima lună sunt persoane active cu vârsta sub 60 de ani, ceea ce este foarte bine din punctul de vedere al riscului de transmitere și de răspândire, însă uitându-mă la grupa de vârstă de peste 60 de ani acest procent este relativ scăzut, ținând cont de faptul că vârsta avansată reprezintă un factor de risc important în evoluția nefavorabilă a infecției”, declară coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19. Bucureștiul conduce topul celor vaccinați cu peste 62%, urmat de județul Cluj cu 55% și județul Constanța cu 50%.

Au mai rămas cinci județe care au acoperire vaccinală între 25 și 30%. „S-au schimbat procentele la acoperirea grupelor de vârstă. Cea mai ridicată acoperire vaccinală este la grupa 50 - 59 de ani, unde este depășit 50%, urmată de grupa 60 - 69 de ani, unde se apropie de 49%. Grupa 40 - 49 de ani este la 45%. Practic, exceptând grupa de vârstă peste 80 de ani - care rămâne cu o rată de acoperire vaccinală redusă, de aproape 25% - și grupa 12 - 15 ani, unde acoperirea vaccinală este de aproximativ 12%, toate grupele de vârstă se apropie de 50%, ceea ce e un progres important, însă în continuare insuficient pentru a reduce impactul pandemiei la nivel”, spune Gheorghiţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.