Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiță atrage atenția: 'Omicron prezintă în continuare risc de forme severe la cei vârstnici și cu afecțiuni cronice'

Facebook
Valeriu Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat marți seara, la B1 TV, că paradigma privind campania de vaccinare ar trebui să fie schimbată. Accentul ar trebuie pus pe categoriile cele mai vulnerabile care să se vaccineze, mai puțin pe obținerea unui număr cât mai mare de persoane vaccinate.

„Nu mai avem această corelație ca în valul precedent, între creșterea numărului de infectări și creșterea dorinței de vaccinare. Acest lucru este explicat și de proporția mult mai mică a cazurilor grave din cei care sunt diagnosticați cu COVID-19.

La acest moment cred că nici nu mai contează numerele mari. Nu cred că mai contează să ne dorim foarte multe persoane care se vaccinează în fiecare zi, ci ce e foarte important în acest context în care circulă varianta Omicron este cine anume se vaccinează.

În contiuare este un risc de forme severe la cei mai vulnerabili, la cei vârstnici și cei cu afecțiuni cronice. Paradigma în ceea ce privește campania de vaccinare trebuie să se modifice în perioada următoare și să vorbim despre vaccinarea grupelor la risc.

Cel mai scăzut nivel de vaccinare este la grupa de vârstă cu cel mai mare risc. La cei peste 80 de ani, rata de vaccinare este undeva la 30%, ceea ce este incomparabil mai scăzută cu grupa de vârstă între 40-60 de ani, unde e de 60%.

În valul precedent am văzut situații dramatice, persoane dependente de oxigen, extrem de speriate, nu știau ce se întâmplă. Ne preocupă foarte mult această problemă. Ne interesează categoria celor care se vaccinează”, precizează Valeriu Gheorghiță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.