Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiță confirmă DISCRIMINAREA pe care o fac autoritățile: Asistenta medicală vaccinată a fost aleasă pentru că este FEMEIE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a făcut declarații cel puțin stranii, duminică seara, la Antena 3.

Gheorghiță a fost întrebat pe ce criterii a fost aleasă asistenta medicală care a devenit primul român căruia i s-a administrat vaccinul anti-COVID-19 pe teritoriul României.

Citește și: Traian Berbeceanu, după demararea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19: ‘Aștept cu nerăbdare să îmi vină rândul!’

”Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" a primit prima persoană diagnosticată cu COVID-19 din România și atunci am vrut să mergem pe acest mesaj. Am evaluat și am discutat cu fiecare membru din echipa de gardă din ziua respectivă, care a fost constituită din medici și asistenți medicali și domnișoara asistentă vaccinată astăzi a fost în acea tură în ziua în care s-a prezentat acel pacient. Și am ales între un medic și o asistentă medicală dintr-un motiv cât se poate de simplu - în primul rând că este femeie și, în al doilea rând, că ne-am dorit să conferim importanța necesară inclusiv asistenților medicali care fără doar și poate sunt cei mai implicați în actul medical, stau cel mai mult alături de pacienți și este meritul lor și trebuie să arătăm respect pentru această categorie.

Eu nu m-am vaccinat pentru că nu lucrez în cele 10 spitale suport COVID, dar mă voi vaccina.

Se estimează că nu vom face o vaccinare sezonieră, ca la gripă, pentru că nu face mutații la fel de des ca ea. Dar, încă se fac studii.”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Citește și: Diana Șoșoacă tună și fulgeră: ‘Sunt supusă unei forme de discriminare. Mă voi duce mai departe în instanță’

Un alt motiv pentru care asistenta Mihaela Anghel a fost alesă să fie prima vaccinată este pentru că pe 27 februarie a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.