Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiță, despre riscul de miocardită asociat vaccinurilor Pfizer și Moderna: 'Mai frecvent apare la persoane sub 30 de ani'

CSID
inima miocardita

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat sâmbătă, la Antena 3, despre cazurile de miocardită (o inflamaţie a muşchiului cardiac) şi de pericardită (o inflamaţie a membranei care anvelopează inima) apărute la persoane care s-au vaccinat cu Pfizer și Moderna, că aceste reacții adverse sunt foarte rare și vizează mai mult tinerii. Explicațiile medicului vin după ce OMS a transmis recent că există o legătură "probabilă" între cazuri de inflamaţie la nivelul inimii şi injectarea vaccinurilor împotriva COVID-19 cu ARN mesager, dar avantajele depăşesc riscurile.

„Sunt ridicate semnale de siguranta legate de riscul de inflamatie cardiaca. Mai frecvent apare la persoane sub 30 de ani, in mod deosebit la barbati si mai frecvent dupa a doua doza de vacin. Frecventa raportata la vaccinurile bazate pe ARN mesager este de circa două cazuri la 50.000 persoane vaccinate cu a doua doza. Au fost 40 de cazuri raportate in SUA la un milion de persoane vaccinate. Toate au fost forme usoare, dupa 3-4 zile personele au fost externate in stare buna. Este un aspect intens monitorizat. S-a recomandat sa se treaca aceasta reactie adversa in rezumatul vaccinurilor”, a zis Valeriu Gheorghiță.

El a indicat că doi adolescenți români, din Bacău și București, au avut probleme cardiace după ce s-au vaccinat dar „amandoi au avut o evolutie favorabila”

„Avantajele depasesc riscurile. Riscurile sunt foarte mici, reactiile sunt foarte rare”, a precizat medicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.