Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiţă, sfaturi pentru români: Oamenii trebuie să înţeleagă că a merge la o petrecere nu înseamnă a neglija măsurile de prevenţie

Facebook
Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei naţional de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că, dacă în această perioadă oamenii merg la o petrecere, nu trebuie să neglijeze măsurile de prevenţie. De asemenea, el recomandă ca persoanele vaccinate să se testeze înainte de a vizita persoanele vulnerabile, pentru a elimina riscul de a le expune pe acestea la infectare, anunță news.ro.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce trebuie să înţeleagă cetăţenii atunci când Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că vaccinarea nu este suficientă pentru a evita pericolul Omicron, dar totuşi au voie la petreceri de Revelion.

"Oamenii trebuie să înţeleagă că a merge la o petrecere nu înseamnă a neglija măsurile personale de prevenţie şi nu înseamnă a neglija protecţia celor din jurul nostru. Ne vedem cu oameni dragi, cu prieteni, cu membri ai familiei, trebuie să ne protejăm unii pe alţii. Este datoria noastră civică şi morală să nu neglijăm în această perioadă complicată pentru toată lumea respectarea măsurilor de prevenţie”, a afirmat coordonatorul campaniei de vaccinare.

El a precizat că, dacă cei vaccinaţi vizitează în perioada următoare persoane vulnerabile, ar fi bine şi să se testeze înainte.

"Suplimentar, să încurajăm vaccinarea celor din familie care sunt vulnerabili, bunicii, părinţii care au afecţiuni cronice, şi să încercăm să respectăm măsurile de prevenţie. Dacă în perioada următoare intenţionăm să ne vizităm părinţii, bunicii care sunt vulnerabili sau au afecţiuni cronice, chiar dacă suntem vaccinaţi este foarte bine să ne şi testăm înainte să ajungem la ei pentru a evita sau pentru a reduce cât se poate de mult riscul de expunere a acestor persoane vulnerabile la infectare”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.