Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorgita l-a sunat pe tânărul vaccinat greşit cu Moderna - Anchetă a DSP la centrul de vaccinare

Guvernul Romaniei
Valeriu Gheorghita

Valeriu Gheorghiţă, coordonatul campaniei de vaccinare, l-a sunat miercuri pe tânărul din Bucureşti care a primit, din greşeală, a doua doză de vaccin de la Moderna, deşi prima doză administrată a fost cu serul Pfizer. Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID informează că s-a dispus şi un control al DSP Bucureşti la centrul de vaccinare unde s-a produs eroarea.

"Starea persoanei este buna.

S-a solicitat DSP București efectuarea unei evaluări oficiale la acest centru pentru verificarea modului în care procedurile în vigoare au fost respectate, implementarea delimitării fluxurilor,în funcție de tipul vaccinurilor utilizate, respectiv remedierea eventualelor disfuncționalităților constatate. Ii va fi eliberată adeverința de vaccinare unde va fi menționat tipul vaccinului adminstrat la rapel.

Dr. Valeriu Gheorgita a solicitat contactul persoanei și i-a telefonat pentru a o linisti din punct de vedere medical. Nu se impune realuarea schemei de imunizare", transmite CNCAV.

Alin-Alexandru Ionescu a fost programat la vaccin pe 24 februarie, atunci când a primit vaccin Pfizer. A mers să primească serul în centrul de vaccinare numărul cinci din cadrul pavilionului RomExpo, din București. După ce a primit prima doză, Alin-Alexandru Ionescu s-a programat pentru rapel, iar potrivit procedurilor trebuia să fie vaccinat cu cea dea doua doză de vaccin Pfizer însă nu a fost așa.

„Cel care m-a repartizat, m-a trimis la un cabinet unde se făceau doar vaccinuri Moderna, deși pe listă, în dreptul numelui meu, scria Pfizer. La cabinetul numărul 21 m-au preluat două doamne asistente, le-am arătat că am și adeverința de la vaccinarea din 24 februarie la mine, m-au lăudat că o am în condițiile în care majoritatea pacienților nu o mai aduc la rapel, însă nimeni nu a mai verificat că pe ea scrie Pfizer. Una dintre doamne m-a căutat în sistem, cealaltă mi-a făcut doza de vaccin, pentru ca apoi să realizeze că aplicația dă eroare și că nu poate fi confirmată vaccinarea. Motivul? Rapelul nu corespunde cu tipul de vaccin făcut la prima doză. Mi-a dat imediat seama despre ce sa întâmplat, însă în acel moment deja presam cu un tampon de vată pe locul vaccinării”, povestește bărbatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.