Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Steriu (PMP), despre retragerea sprijinului politic lui Grindeanu:Este o eroare

Valeriu Steriu

Preşedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că retragerea sprijinului politic de către PSD premierului Grindeanu este o eroare politică gratuită, menţionând că majoritatea aflată la guvernare poate deveni fragilă. "Urmărim cu îngrijorare felul în care au evoluat lucrurile. România traversa o perioadă economică bună, dar nu este lăsată să continue această creştere şi tot ce înseamnă partea de aşezare care, de obicei, apare după câteva luni bune de guvernare, vorbim deocamdată doar de şase luni de guvernare. A schimba în mijlocul urcuşului un Guvern, mai ales un prim-ministru care abia s-a familiarizat cu tot ce înseamnă actul de conducere a unui minister şi care abia s-a aşezat în legătură cu partenerii europeni - să nu uităm că săptămâna trecută s-a văzut cu omologul din Franţa şi, de asemenea, cu cel din Croaţia - cred că este o eroare în sensul în care avem în clipa de faţă nevoie în următorii doi ani să consolidăm Europa cu tot ceea ce înseamnă paşi importanţi după ieşirea Marii Britanii şi să ne luăm un rol important", a afirmat Steriu.

El a spus, referitor la raportul de evaluare a stadiului îndeplinirii programului de guvernare a PSD, că a văzut şi măsuri care aveau termen anul viitor şi măsuri absurde. "Este o eroare politică gratuită în această perioadă. Probabil că dacă erau toate cele 500 de puncte realizate, probabil că apărea al 501-lea care nu era îndeplinit. Am văzut şi măsuri care aveau termen de valabilitate la anul şi, de asemenea, unele absurde, cum este cea că nu a întărit relaţia cu Rusia. Să fim destul de serioşi, că sunt ridicole", a comentat Valeriu Steriu.

El a spus că majoritatea la guvernare poate deveni fragilă şi a apreciat că preşedintele Klaus Iohannis va privi cu multă răspundere felul cum vor evolua lucrurile. "Majoritatea poate deveni fragilă în acest moment şi probabil că şi preşedintele Iohannis va privi cu multă răspundere felul în care vor evolua lucrurile, pentru că o instabilitate politică în clipa de faţă nu ne ajută cu nimic. (...) Probabil, vor desemna (cei de la PSD şi ALDE - n.r.) un nou premier, rămâne de văzut dacă paşii care vor trebui parcurşi vor fi coerenţi", a subliniat Steriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.