Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a murit Valeriu Stoilov. Tânărul a murit asfixiat pe masa de operație, având lichid la plămâni/ A venit pentru operație la cot și a fost luat mort

Adevarul
Valeriu Stoilov

Primele rezultate ale necropsiei arată că tânărul de la Vatra Dornei (Suceava) care a murit pe masa de operație a decedat în urma insuficienței cardio-respiratorii cauzate de un edem pulmonar acut masiv asfixic.

Medicii legiști au descoperit în urma efectuării necropsiei că Valeriu Stoilov avea edem pulmonar acut pe masa de operație, după administrarea anestezicului - adică avea lichid în plămâni și în final a murit din cauza lipsei de aer, relatează Adevarul.

Edemul pulmonar acut poate fi una din complicațiile anesteziei generale, susțin specialiștii. Nu este exclus ca tânărul să fi făcut șoc anafilactic de la o substanță folosită pentru anestezie, și de aici să fi apărut spasmul bronșic, insuficiența cardiacă și edemul pulmonar masiv.

De asemenea, nu se poate exclude o suferință cardiacă anterioară de care tânărul să nu fi știut - în ciuda faptului că apropiații spun că era perfect sănătos, iar analizele efectuate înainte de operație au confirmat că nu ar avea probleme de sănătate.

Tânărul nu a fost testat dacă era sau nu alergic la anestezic

Cert este că Valeriu Stoilov, care era la prima intervenție chirurgicală, nu a fost testat de medici dacă era sau nu alergic la una din cele 5 substanțe folosite la anestezia generală.

Mama tânărului dă vina de medicul anestezist în timp ce acesta spune că a acționat conform protocolului, dar că inima pacientului a cedat la un moment dat și nu mai pompa sânge.

Tot medicii legiști trebuie să stabilească dacă anestezia generală i-a fost fatală tânărului. În acest sens, au fost prelevate probe de laborator și se așteaptă rezultatele acestora pentru a se formula o concluzie.

Directorul medical al spitalului din Vatra Dornei, Cristian Rusu, a declarat pentru „Adevărul“, după aflarea primelor rezultate ale necropsiei, că edemul pulmonar acut putea apărea din multe cauze, că nu se poate pronunța dacă de vină a fost anestezia și că doar medicii legiști pot face lumină în acest caz.

Cristian Rusu a mai spus că, la nivelul spitalului, se face o anchetă pe linie administrativă în acest caz.

A ajuns la spital pentru o fractură la cot și pleacă în sicriu

Valeriu Stoilov a suferit pe 8 martie a.c. un accident la o partidă de fotbal între prieteni și avea o fractură la cot pentru care se programase la operație în ziua de 15 martie. El a intrat de două ori în stop-cardio respirator, chiar pe masa de operație, la 10 minute după administrarea anestezicului. La al doilea stop cardio-respirator, pacientul nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare.

Procurorii din Vatra Dornei au deschis „in rem“ (se cercetează fapta deocamdată, nefiind stabiliți suspecții) un dosar de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Tânărul care a murit pe masa de operație la spitalul din Vatra Dornei era cercetător la Centrul de Economie Montană CE-MONT și doctorand al Universității „Alexandru Ioan Cuza" din Iași - Facultatea de Geografie și Geologie.

Mama acestuia și apropiații sunt în stare de șoc pentru că nimeni nu se aștepta să moară într-o intervenție chirurgicală de rutină, mai ales că Valeriu Stoilov nu avea alte probleme de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.