Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valoarea activelor băncilor din UE a scăzut cu 3,5% față de aceeași perioadă a anului trecut

banca negocieri

Valoarea activelor deținute de băncile cu sediul în Uniunea Europeană a scăzut, la finele primului trimestru al acestui an, cu 3,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, până la 32.781 de miliarde de euro, potrivit datelor afișate de Banca Centrală Europeană - BCE, potrivit Mediafax.

În schimb, față de finele anului trecut, activele băncilor din UE au crescut cu 1,5%, mai arată datele BCE.

Cea mai mare parte din aceste active, 72,6%, erau reprezentate de cele deținute de băncile cu sediul în zona euro, care se ridicau la o valoare de 23.805 miliarde de euro. Valoarea celor din urmă a scăzut cu 3,3% comparativ cu finele lunii martie 2017, dar a crescut cu aproape 1,4% față de finele trimestrului precedent.

Datele de la sfârșitul lunii martie 2018 se referă la 386 de grupuri bancare și la 2.855 de bănci independente care funcționează în UE (inclusiv filiale și filiale străine), acoperind aproape în întregime bilanțul sectorului bancar din Uniune.

Rata creditelor neperformante pentru Uniunea Europeană a scăzut, la finele primului trimestru al acestui an, cu 1,1 puncte procentuale față de perioada similară din 2017, până la 3,9%, precum și cu 16 puncte procentuale de bază, față de finele trimestrului anterior.

Pentru zona euro, rata creditelor neperformante era de 4,64%, la finele primului trimestru, în scădere cu 0,19 puncte procentuale, comparativ cu finele trimestrului anterior și cu 1,59 puncte procentuale față de aceeași dată a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.