Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valoarea schimburilor comerciale dintre România şi Republica Coreea a crescut primele 11 luni din 2022

piata financiara
ccib

Valoarea schimburilor comerciale dintre România şi Republica Coreea a fost de 1,08 miliarde dolari în primele 11 luni din 2022, în creştere cu 11,4% faţă de perioada similară a anului 2021, potrivit unui comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB).

Conform sursei citate, exportul s-a cifrat la 404 milioane dolari (-3,2%), iar importul la 676 milioane dolari (+22,4%).

Preşedintele Camerei bucureştene, Iuliu Stocklosa, a primit vizita unei delegaţii de reprezentanţi ai sistemului cameral din Republica Coreea, condusă de Woo Taehee, vicepreşedinte executiv al Camerei Naţionale de Comerţ şi Industrie (KCCI), informează Agerpres.

La întâlnire au participat, din partea coreeană, Lee Young Hwai, vicepreşedinte executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie Busan (BCCI), şi Lee Jae Kyung, vicepreşedinte executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie Daegu (DCCI), iar din partea română: Corneliu Samoilă, preşedintele Secţiunii Industrie, vicepreşedinte al CCIB, Eduard Pughin, membru al Colegiului de Conducere al Camerei bucureştene, director general al Grupului Maguay.

Întrevederea a avut loc în marja deplasării în România a unei misiuni economice multisectoriale şi a vizat identificarea unor modalităţi concrete de colaborare, pornind de la oportunităţile oferite de România şi Republica Coreea şi de la o anumită complementaritate a celor două economii.

În deschidere, Iuliu Stocklosa a făcut o scurtă prezentare a Camerei bucureştene, subliniind rolul şi locul acesteia în viaţa economico-socială a ţării noastre. De asemenea, preşedintele CCIB a vorbit despre strategia de relaţii externe a Camerei bucureştene, centrată pe dezvoltarea relaţiilor cu ţările din afara Uniunii Europene, inclusiv cu cele din Asia de Est.

În acest context, a subliniat interesul pentru dezvoltarea contactelor cu organizaţiile similare din Busan şi Daegu, două centre industriale şi tehnologice importante ale ţării, precum şi cu membrii acestora, avansând propunerea semnării unui acord de colaborare cu BCCI şi actualizarea celui încheiat în 2010 cu DCCI.

Vicepreşedintele executiv al KCCI a apreciat deschiderea conducerii CCIB pentru impulsionarea cooperării la nivel cameral şi pentru consolidarea relaţiilor economice bilaterale. În acest context, a subliniat că există oportunităţi ce pot fi valorificate, însă este necesară o mai bună cunoaştere de către comunitatea de afaceri din ţara sa a potenţialului economic al României.

Potrivit lui Woo Taehee, tehnologia informaţiei, comunicaţiile, sectorul industrial şi turismul constituie domenii în care se pot iniţia colaborări reciproc avantajoase. Cu acest prilej, şeful delegaţiei coreene a vorbit despre proiectul de a găzdui la Busan Expoziţia Mondială din 2030, centrată pe noile tehnologii ale viitorului, cum ar fi inteligenţa artificială, tehnologia 6G, aeroporturile şi porturile maritime inteligente, solicitând susţinerea sistemului cameral din România pentru desemnarea Republicii Coreea ca organizatoare a Expoziţiei Mondiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.