Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valoarea totală a exporturilor agroalimentare ale UE 27 a crescut cu 2,7%, în pofida coronavirusului

agroalimentare fructe legume

În perioada ianuarie-iunie 2020, valoarea totală a exporturilor agroalimentare ale UE 27 a crescut cu 2,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la 90,2 miliarde de euro, în timp ce valoare importurilor a crescut cu 2,4% până la 62,7 miliarde de euro, arată un raport publicat vineri de Comisia Europeană.

Exporturile UE de produse agroalimentare au înregistrat o creştere semnificativă în special pe relaţia cu China, cu un avans de 36% până la 2,234 miliarde de euro, graţie unor exporturi record de carne de porc, grâu, măruntaie şi mâncare pentru bebeluşi. De asemenea, o creştere importantă au înregistrat exporturile UE de produse agroalimentare spre regiunea Orientul Mijlociu şi Africa de Nord (MENA), în special cele spre Arabia Saudită (29%), Algeria (31%) şi Maroc (37%). Această creştere a fost stimulată de cererea puternică pentru orzul şi grâul din UE, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

Tot în primele şase luni ale anului, valoarea importurilor de produse agroalimentare ale UE 27 a crescut în special pe relaţia cu Indonezia (30%) şi Malayezia (38%), ca urmare a creşterii în continuare a importurilor de ulei de palmier. Urmează Canada, cu o creştere a importurilor de 64%, ca urmare a unui nivel ridicat al importurilor de soia boabe şi rapiţă.

Conform acestor date, excedentul comercial agroalimentar al UE în primul semestru a crescut cu 3% în ritm anual până la 27,4 miliarde de euro, în pofida crizei Covid-19. Balanţa comercială a fost influenţată pozitiv de exporturile solide de carne de porc şi cereale păioase. În schimb, balanţa comercială a UE s-a deteriorat ca urmare a importurilor de piei, citrice şi etanol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.