Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valoarea totală a pieței criptomonedelor se apropie de 2 trilioane de USD pentru prima dată din luna mai

coindesk.com
ethereum bitcoin criptomonede

Piața criptomonedelor a continuat o tendință puternică de urcare la începutul lunii august, cu capitalizarea totală a pieței aproape de 2 trilioane de dolari.

Potrivit datelor de la agregatorul de date criptografice CoinGecko, plafonul total al pieței criptografice a depășit luni 1,9 trilioane de dolari, retușând acest nivel pentru prima dată de la 18 mai.

Începând cu 19 iulie, piețele criptomonedelor au înregistrat o creștere notabilă, valoarea pieței crescând cu aproape 700 de miliarde de dolari. Piața este încă în scădere cu aproximativ 700 de miliarde de dolari față de maximul istoric de 2,5 trilioane de dolari înregistrat pe 11 mai.

În conformitate cu tendința puternică de recuperare, criptomonedele principale precum Bitcoin ( BTC ) și Ether ( ETH ) și-au retestat nivelurile de la jumătatea lunii mai în ceea ce privește capitalizarea pieței.

Valoarea de piață a bitcoin a atins luni peste 860 miliarde de dolari, crescând atât de mult pentru prima dată de la 16 mai, potrivit CoinGecko. După ce a pătruns într-un activ de 1 trilion de dolari la începutul acestui an, Bitcoin a înregistrat o vânzare majoră, cu capitalizarea sa de piață scăzând la 560 miliarde de dolari începând cu 20 iulie. Întrucât prețul Bitcoin a revenit peste 45.000 de dolari, valoarea de piață a BTC a crescut cu peste 53% .

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă după capitalizarea pieței, a înregistrat mai multe câștiguri de la piața ursului din iulie, crescând cu aproape 81% de la 204 miliarde dolari pe 20 iulie la 369 miliarde dolari luni. Criptomoneda a suferit joi o actualizare majoră a rețelei , prețul ETH fiind în creștere cu 50% în urma bifurcației londoneze, pe fondul așteptărilor investitorilor pentru actualizare pentru a rezolva probleme precum comisioanele ridicate de tranzacție.

Pe fondul unei piețe de cripto-boi reînnoite, unele criptomonede majore au cunoscut o remaniere a clasamentului în ceea ce privește capitalizarea pieței. Binance USD (BUSD), a treia cea mai mare stablecoină după valoarea de piață după Tether ( USDT ) și USD Coin ( USDC ), a ieșit din top 10 cele mai apreciate liste de criptomonede, răsturnată de token-ul de guvernare al Uniswap, UNI. În momentul redactării acestui articol, BUSD este cea de-a 11-a cea mai mare criptomonedă prin capitalizare de piață de 12 miliarde de dolari.

După cum sa raportat anterior, cea mai recentă creștere pe piețele cripto a venit după ce CEO-ul Tesla, Elon Musk, a dezvăluit faptul că firma sa de industria aerospațială, SpaceX, detine Bitcoin , de asemenea , CEO - ul a spus că Tesla a pregătește reluarea plăților cripto pentru achiziționarea de autoturisme din cauza unei scăderi semnificative în procentul de energie neregenerabilă utilizat pentru extragerea Bitcoin. Decizia anterioară a lui Musk de a opri plățile BTC la Tesla - datorită consumului ridicat de energie al monedei - a fost văzută ca o cauză majoră a prăbușirii prețurilor Bitcoin în luna mai .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.