Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valori mari ale poluanţilor atmosferici, în Capitală şi în judeţul Ilfov

Bucureștiul
poluare Bucuresti

Principalele cauze ale poluarii in Bucuresti sunt: traficul rutier şi încălzirea locuinţelor, iar starea calităţii aerului este foarte gravă, spun reprezentantii organizaţiei non guvernamentale Ecopolis, informează Rador Radio România.

Aceştia avertizează că, de ani de zile, Capitala şi judeţul Ilfov înregistrează valori foarte mari ale poluanţilor atmosferici, în special în cazul particulelor în suspensie şi a oxizilor de azot, proveniţi din transport.

Mai nou, senzorii care monitorizează calitatea aerului arată că poluarea din jurul şcolilor a atins cote alarmante. Dorina Mocanu, de la Ministerul Mediului spune că există un nivel crescut de concentrați în zona de periferie pentru PM10, PM2,5 și mai crescut pentru NOx în zona de centru.

La NOx, sursa principala este traficul rutier, la PM10, PM2,5 încălzirea rezidențiala cu combustibil fosil. Si suntem în București, într-un oraș în care gândim că toată lumea se încălzește centralizat sau se încălzește cu gaz. Există zone din București unde în continuare se utilizează lemnul ca sursă de încălzire, mai spune Dorina Mocanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.