Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VALUL patru e fără NECUNOSCUTE: Raed Arafat anunță că numărul celor care vor ajunge la ATI va crește

gov.ro
Raed Arafat

Statisticile realizate la nivel naţional arată că numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 s-a dublat în ultima săptămână, iar numărul pacienţilor care au avut nevoie de internare în terapie intensivă a crescut cu câteva sute în ultimele opt zile. Raed Arafat anunţă că autorităţile se aşteaptă ca numărul spitalizaţilor la ATI după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2 să crească.

„Am urcat de la 2520 de persoane confirmate la începutul săptămânii, la 5388 de persoane confirmate astăzi. În săptămâna 10-18 septembrie la terapie intensivă am început cu 543 de pacienţi şi am ajuns la 798 de pacienţi, iar acest număr îl aşteptăm să crească, având în vedere numărul de cazuri noi care apar în fiecare zi şi rata mare de nevaccinare care face ca mai multe persoane să ajungă la terapie intensivă pentru că nu sunt protejate prin vaccin”, a declarat Raed Arafat sâmbătă după amiază, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Valul PATRU ia AMPLOARE: România SARE de 5.300 de cazuri NOI de coronavirus/ Repartiția pe județe

Medicul a pledat din nou pentru vaccinare, arătând că centrele de vaccinare sunt deschise, iar cei care fac vaccinul Johnson&Johnson vor fi protejaţi în 1-12 zile. El a precizat că astfel se va evita un „val serios” al bolii.

Arafat arată că se înregistrează creşteri ale incidenţei bolii în toate judeţele din ţară.

Acesta a menţionat că raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru perioada 6-12 septembrie arată că 95,2% dintre decesele asociate COVID-19 au fost la persoane care nu s-au vaccinat şi 3% la persoane vaccinate cu schemă incompletă. În aceeaşi perioadă, 77,6% dintre noile cazuri de COVID au fost înregistrate la pacienţi nevaccinaţi.

În ceea ce priveşte decesele, 85,9% din totalul deceselor asociate infecţiei cu SARS-CoV-2 de la debutul pandemiei au avut loc la pacienţi cu vârste de peste 60 de ani, iar aproape 95% dintre persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.