Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânătorii de munte din Braşov şi Miercurea-Ciuc participă la cel mai complex exerciţiu al anului - SARMIS 22/OLT 22

www.forter.ro
Vânători de munte

Aproximativ 1.500 de militari români şi aliaţi din Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, cu peste 240 de mijloace tehnice, se vor instrui în perioada 3-14 octombrie, în cadrul exerciţiului SARMIS 22 / OLT 22, în poligonul temporar de la Grohotiş, din Trăisteni şi Valea Doftanei, se arată într-un comunicat remis, joi, AGERPRES, de Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa".

Militarii români aparţin Brigăzii 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" (Braşov), Brigăzii 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu" (Miercurea-Ciuc), Regimentului 314 ISR "Vlădeasa", Spitalului Militar de Urgenţă "Regina Maria".

Exerciţiul SARMIS 22 este un exerciţiu în teren/real (LIVE Exercise/LIVEX), de nivel tactic, bazat pe un scenariu fictiv, planificat şi condus de comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa", conectat pentru prima dată cu exerciţiul OLT 22 al Brigăzii 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu" şi reprezintă cel mai complex eveniment de instruire al anului pentru cele două mari unităţi de vânători de munte din armata României.

Scopul exerciţiului este antrenarea structurilor implicate în planificarea, pregătirea, conducerea şi desfăşurarea acţiunilor tactice în teren muntos împădurit, în context multinaţional, în vederea demonstrării coeziunii şi interoperabilităţii tactice.

Pe timpul exerciţiului vor fi executate trageri de luptă în aria poligonului temporar Grohotiş.

În perioada premegătoare desfăşurării exerciţiului SARMIS 22 / OLT 22, unităţile participante se vor deplasa cu tehnica aferentă din garnizoanele de reşedinţă în zonele de desfăşurare a exerciţiului, a mai precizat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.