Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vanghelie, ipoteză 'BOMBĂ': Serbia refuză extrădarea lui Ghiţă pentru că serviciile secrete vor să 'extragă tot' de la el

Inquam Photos/Octav Ganea
Sebastian Ghita

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, miercuri, că Serbia a respins cererea de extrădare a fostului deputat PSD Sebastian Ghiță pentru ca serviciile secrete de la Belgrad „să extragă de la Ghiță tot ce era necesar de extras"

„M-ați întrebat ce citesc. Citesc în avion materiale din România. Am luat un material care spune că dacă SRI condus de Maior și Coldea nu l-ar fi implicat pe Ghiță în toate întâlnirile de taină cu personaje din SUA, în toate întâlnirile în care erau implicați procurori, judecători, cred că azi nu ar fi existat posibilitatea ca serviciile secrete sârbești să poată să extragă de la Ghiță tot ceea ce era necesar de extras. Ăsta e unul din punctele pentru care a primit ușor statutul pe care l-a primit. Mai bun a fost să spună cum se gândește în SRI și cum se pun în practică o serie de lucruri", a declarat Marian Vanghelie la DCNews Live, potrivit Mediafax.

CITEȘTE ȘI: Ce SUPLIMENTE sunt recomandate unei femei la 20, 30, 40, 50 și peste 60 de ani

El a mai spus că fostul deputat avea de ales doar între ”a sta aici cuminte sau să plece”.

„Odată ce implici un om în acest tip de informații și pe zona financiară, de ce naibii îi mai faci dosarele alea? Ce variantă avea Ghiță? Să stea aici cuminte la pușcărie sau să plece. O serie de lucruri pe care n-ar fi trebuit să le știe serviciile sârbești, azi le știu. Structurile noastre naționale știu și asta", a adăugat Vanghelie.

Tudorel Toader a spus, la sfârșitul lunii iulie, că nu a primit documente privind refuzul de extrădare a lui Sebastian Ghiță, însă le așteaptă pentru a vedea motivele pentru care a fost luată această decizie, subliniind că judecătorii din Serbia au avut în vedere aspecte ce vizează procedura, nu fondul cauzei.

„Până vineri, la sfârșitul programului nu venise nimic. Voi vedea astăzi. Sigur o să aflam și imediat ce vom vedea motivele vi le comunicam. Doar o precizare - faptul că statutul pe care l-a primit are caracter provizoriu. În al doilea rând, și eu sunt curios să vedem motivele, să vedem cine l-a trimis în judecată, să vedem probele care au fost administrate. Probabil judecătorii sigur au luat în considerare chestiuni de procedură și nu de fond și sigur le examinăm. Apropo de cine l-a trimis în judecată au fost cei de la DNA Ploiești”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader.

CITEȘTE ȘI: Durerile de cap din timpul nopţii, extrem de periculoase: Care e cauza acestora

Precizările vin după ce Înalta Curte de Justiţie din Belgrad a respins cererea autorităţilor române privind extrădarea fostului deputat Sebastian Ghiţă şi a stabilit că este eligibil pentru obţinerea azilului, decizia finală urmând să fie luată de Ministerul sârb de Interne.

Prin această decizie, Înalta Curte de Justiţie din Belgrad a admis că, în luna iunie, prin decizia Direcţiei pentru Azil a Ministerului sârb de Interne, Sebastian Ghiţă a devenit eligibil pentru azil în Serbia, "din cauza acţiunilor de persecutare la care a fost supus în ţara de origine ca reacţie la exprimarea opiniilor politice", informează agenţia Tanjug, citată de publicaţia Kurir.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.