Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vanghelie, reacție după condamnarea soției: Vom merge la CEDO

vanghelie

Oana Niculescu Mizil a fost condamnată definitiv, luni, de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, ea fiind acuzată că și-a angajat mama la biroul parlamentar pe vremea când era deputat.

Marian Vanghelie a reacționat și a spus, într-o intervenție telefonică la B1 Tv, că va face demersuri la CEDO, considerând că decizia Instanței Supreme nu este „în regulă”.

„Noi azi am cerut achitarea, în primul rând. După aceea am cerut, art 18 indice 1, o amendă administrativă și pur și simplu, dacă nu și nu, varianta de șase luni cu suspendare. Până la urmă instanța a acceptat apelul nostru și ne-a dat un an, ținând cont că ne-a luat toate celelalte lucruri care fuseseră puse așa, în mod arbitrar.

În momentul de față nu mai există nicio restricție. Vom încerca în prima fază revizuirea și în a doua fază vom merge la CEDO. Este vorba de principiu. Nu avem nicio interdicție. Nu este în regulă și nu cred că așa este normal”, a declarat Vanghelie la B1 Tv.

Scandalul Sky News, DETONAT în Marea Britanie: Prima măsură oficială anunțată

Inițial, în octombrie 2014, un complet de la instanța supremă a condamnat-o pe Oana Niculescu Mizil la trei ani închisoare cu suspendare, ea având și mai multe interdicții, printre care dreptul de a fi aleasă și de a ocupa o funcție publică pe o durată de 10 ani.

Luni, un complet de cinci magistrați a admis apelul Oanei Niculescu Mizil și i-a redus pedeapsa de la trei la un an închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani.

Oana Niculescu Mizil a declarat, luni, în sala de judecată, că a angajat-o pe mama sa deoarece nu a vrut nimeni să vină pe postul de consilier, ea fiind aleasă într-un colegiu "dificil" în Rahova-Ferentari.

Mizil a precizat că a discutat cu cei de la Departamentele Juridic și Personal de la Camera Deputaților și i s-a transmis că nu exista nicio problemă dacă își angaja mama la biroul parlamentar.

"Mă consider nevinovată. Dumneavoastră considerați dacă există un pic de discriminare între mine și ceilalți colegi ai mei, care au avut rude angajate și au primit doar amenzi penale. Mie nu mi se pare corect așa ceva", le-a spus Oana Niculescu Mizil judecătorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.