Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânt puternic în Capitală: Primarul General anunță MĂSURI de URGENȚĂ

Gabriela Firea

Avand in vedere fenomenele meteorologice extreme inregistrate in aceasta noapte in Capitala si tinand cont de faptul ca se anunta in continuare intensificari ale vantului, Primarul General, Gabriela Firea, a dispus ca toti operatorii de salubritate, ADP-urile celor sase sectoare, Administratia Lacuri Parcuri din cadrul Municipalitatii si directiile de specialitate ale PMB, sa-si intensifice actiunile din teren astfel incat defectiunile generate de fenomenele meteo sa fie remediate in cel mai scurt timp.

Vremea face RAVAGII. Balcoane smulse în București / FOTO

Lovitură pentru Elena Udrea: Judecătoarele ÎCCJ au refuzat să desecretizeze notele SRI

De asemenea, Gabriela Firea a solicitat Politiei Locale sa-si mobilzeze echipajele pentru a identifica zonele in care ar putea cadea panouri publicitare astfel incat in cazul unor noi instensificari ale vantului sa se evite caderea acestora. In acest sens, reprezentantii Politiei Locale au luat legatura cu firmele de publicitate sa ia masuri pentru ancorarea panourilor si prismelor publicitare. De asemenea, politistii locali vor verifica semnalizarile lucrarilor edilitare pentru a evita eventualele accidente.

Potrivit ALPAB, echipajele de interventie se afla in acest moment in teren pentru a indeparta copacii cazuti in parcurile pe care le admnistreaza, pana la aceasta ora, fiind doborati de vant 23 de copaci astfel: 5 copaci in parcul Tineretului, 15 in Herastrau, 1 copac in pacul Oprei, 2 in incinta Arenei Nationale.

Daniel Ghiță, dezvăluiri ȘOCANTE despre Patrula Vlad Țepeș și PRU

Alertă METEO - COD PORTOCALIU de ninsori

Opratorii de salubritate impreuna cu ADP-urile de sector actioneaza in acest moment pentru a indeparta copacii cazuti pe carosabil, deseurile aduse de vant de pe arterele Capitalei si pentru a degaja rigolele si gurile de scurgere pentru a evita riscul unor eventuale iundatii.

In ceea ce priveste sistemul de semaforizare din Capitala, echipele Administratiei Strazilor au remediat defectunile aparute pana acum in urmatoarele zone: Bdul Unirii/Str. Lucian Blaga, B-dul Corneliu Coposu/ Str. Matei Basarab, B-dul Corneliu Coposu/ Str. Mircea Voda, B-dul Octavian Goga/ Str. Nerva Traian si Str. Mircea Voda/ Str. Sf. Vineri.

Potrivit raportarilor ISUBIF, de la ora 8:00 pana la 10:30 au fost gestionate 37 de interventii pentru indepartarea copacilor cazuti pe autoturisme, pe carosabil, a bannerelor, a stalpilor de electricitate rupti sau in pericol de cadere.

Pentru a evita pericolul producerii de accidente, Primaria Municipiului Bucuresti impreuna cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov recomanda cetatenilor sa nu stea langa constructii improvizate, corturi, schele, santiere de constructii sau langa cladiri care prezinta urme evidente de degradare, sa nu atinga firele cazute pe pamant si sa-ti asigure elementele de constructii.

Reamintim ca Primaria Municipiului Bucuresti pune la dispozitia cetaneilor numarul de telefon gratuit 0800.800.868 unde acestia pot sesiza problemele aprute in urma fenomenelor meteo extreme.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.