Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vântu s-a răzgândit: Vrea să salveze România! Ce propuneri are: Meritați să mă aveți șef

vantu

Eliberat condiționat din pușcărie, Sorin Ovidiu Vântu s-a pus pe scris. Dă lecții de viață, trasează drumuri spre succes sau face planuri de fericire. Nu pentru el, ci pentru alții. Când are timp, și are, Vântu lansează atacuri la cei care l-au votat pe Klaus Iohannis, și mai ales la cei din Generația Facebook. ”Meritați să mă aveți șef!”, spune SOV.

Mai nou, Vântu zice că nu mai vrea să fure, ci arată cum poate fi salvată România.

”Astazi voiam sa public proiectul economic in continuarea celui politic. Ideea mea de repornire a mecanismului economico-social, altfel decat apasand steril pedalele obosite de pana acum. Proiectul presupune lansarea unei comenzi guvernamentale a 150.000 de locuinte gata mobilate cu absolut tot ceea ce este necesar, cu suprafete de pana la 60 de metri patrati si oferite catre cetateni cu o chirie modica lunara. Sase ani ar dura pana cand intregul fond locativ ar fi integral disponibil. Din acel moment, multe dintre rotitele inca gripate ale economiei vor incepe sa se miste. Cum proiectul necesita o analiza extrem de ampla, plina de cifre si de calcule, am decis sa-l public dupa sarbatori. Il vom savura in ianuarie.

Daca subiectul, de exemplu, este o lege a prostitutiei, isi iau o figura superioara, profund ingrijorata si vorbesc despre tema jenati ca ei trebuie sa dezbata ceva atat de trivial si cu mult sub onorabilitatea lor. Personajele prezente de regula la A3 si RTV ne vor arata cum a distrus Basescu aceasta industrie milenara batandu-si joc de sarmanele fiinte, silite sa lucreze fara „pesti”, pentru ca D.N.A-ul i-a saltat pe toti, astfel incat bietele „uvriere” sunt expuse la tot felul de pericole – neavand cine sa le protejeze – si pe niste tarife de mizerie.

Daca te uiti la B1 si (din nefericire) la Realitatea, alta serie de personaje, cu aceeasi morga aristocratica, va explica faptul ca, urmare a incapacitatii de a guverna a lui Ponta, economia s-a blocat, afacerile nu mai merg, asa ca despre ce lege a prostitutiei mai putem vorbi cand participantele la procesul de productie mor de foame?

- S-au rarit dom’le, rosteste trist unul dintre personaje.

- Ha, nici curve nu mai avem, se agita surescitat si ingrozit de crunta realitate un alt personaj.

- Macar atat ar putea face si Ponta, intareste moderatorul, satisfacut de invitatii din studio.

Evident ca linsajul la adresa marilor vinovati de criza prin care trec curvele continua in aceeasi nota pana la terminarea emisiunilor celor patru televiziuni.

La final, ei isi strang cu totii mainile, fericiti ca si-au indeplinit functia sociala de a va informa cu privire la vinovatia lui Ponta si Basescu.

Cam in acelasi stil abordeaza orice alt subiect, cu mereu aceiasi vinovati – in functie de „canalul” la care te uiti –, enuntand invariabil ca „aceasta este cea mai mare problema a societatii romanesti”.

In ce ma priveste, am hotarat ca ceea ce pot face pentru voi este sa identific problemele reale care va fac viata neplacuta si sa incerc a veni cu niste solutii practice.

Daca in prima etapa v-am facut o prezentare a ceea ce inseamna puterea in Romania, pentru a va ajuta sa intelegeti cum functioneaza in realitate sistemul, in etapa a doua va ofer si solutii la aceste probleme.

Prima solutie a fost cea politica. Tipul de democratie pe care il practicam nu functioneaza dupa cum ati putut constata si voi, astfel incat am venit cu o propunere mixta intre sistemul politic american si cel francez.

De asemenea, v-am aratat care este sursa, cauza reala a coruptiei – finantarea campaniilor electorale.

Ati vazut cu totii in ultima vreme valuri de arestari efectuate pe motive de coruptie. Din nefericire, tot ceea ce vedeti reprezinta efectele, nu cauza fenomenului. Cauza este protejata de absolut toate fortele politice, in frunte cu Basescu. Toata lumea stie ca o campanie electorala costa infinit mai mult decat ceea ce se declara in mod oficial. Ofiterii de informatii din toata tara trimit aceste informari la „centru”, dar fara ca munca lor sa fie luata in seama de conducatorii acestor servicii, care, la randul lor, au devenit o parte a problemei.

A doua solutie va voi prezenta-o, repet, dupa sarbatori. Este vorba despre un proiect pe care l-am elaborat impreuna cu un grup minuscul de entuziasti si care cuprinde tot ceea ce inseamna un proiect economic – de la finantare pana la recuperarea finantarii, de la locurile de munca nou create pana la industriile care se vor pune in miscare pentru efectuarea lui.

Dupa ce voi publica si acest proiect, consider ca tot ceea ce am invatat in 25 de ani in materie de economie si politica v-am pus la dispozitie. Ramane ca voi sa dezbateti daca aveti chef sau sa luati ceva din ele. La fel de bine le puteti ignora.

Din momentul in care vi-l pun si pe celalalt la dispozitie, n-aveti decat sa rabdati in continuare de foame si sa ma injurati pe mai departe, in loc sa actionati. Voi, cei familiarizati cu cititul, cu gandirea, voi, elitele acestei natii, trebuie sa o urniti din loc.

Voi, elitele acestei natii, trebuie sa va rusinati ca un puscarias isi aroga dreptul de a va trage de urechi.

Si sincer sa fiu, atat timp cat voi dormiti sau tremurati de frica de a fi injurati de vreunul dintre idiotii care apar pe sticla, meritati sa ma aveti drept sef.

Pot accepta ca proiectele propuse de mine nu sunt perfecte.

Faceti voi altele mai bune, iar eu le voi sustine!

Sunteti in stare?”, scrie SOV pe blogul personal.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.