Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vântul puternic a lăsat două sate din Botoșani fără curent electric

wired.com
energie elecrica

Furnizarea energiei electrice în două localităţi din judeţul Botoşani este parţial întreruptă, din cauza vântului puternic, care a afectat reţelele electrice, au anunţat, marţi după-amiază, reprezentanţii Inspectoratului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Conform acestora, localităţile afectate sunt Zlătunoaia din comuna Lunca şi, respectiv, Dracşani din comuna Suliţa.

"Potrivit datelor prezentate de furnizorul de energie electrică, localităţile Zlătunoaia şi Dracşani sunt afectate parţial, iar echipele de intervenţie lucrează pentru remedierea defecţiunilor", au transmis oficialii ISU Botoşani.

Vântul puternic a afectat, de asemenea, mai multe localităţi din judeţul Botoşani, fiind necesară intervenţia specialiştilor în situaţii de urgenţă, potrivit Agerpres.

"De la ora 6,48, când a fost înregistrat primul apel, până la ora 17,10, la dispeceratul integrat ISU - SAJ Botoşani au fost anunţate 19 situaţii de urgenţă. Acestea s-au înregistrat în municipiul Botoşani, dar şi în comunele Răchiţi, Mihai Eminescu, Coşula, Durneşti şi Prăjeni. Cetăţenii anunţau că viaţa sau bunurile le sunt puse în pericol de copacii care au căzut pe autoturisme, cabluri electrice sau pe partea carosabilă, dar şi de bucăţile de tencuială sau de acoperiş desprinse de vânt. Şoferul unui camion, la care erau ataşate două remorci, a anunţat că a blocat DN 29 C, după ce vântul puternic i-a răsturnat una dintre ele. Pentru înlăturarea pericolelor, pompierii din cadrul Detaşamentului Botoşani au lucrat, efectiv, la foc continuu, deplasându-se de la o intervenţie la alta", mai precizează ISU Botoşani.

Codul galben de vânt pentru judeţul Botoşani este valabil până la ora 23,,00. Totodată, miercuri, între orele 6,00 - 21,00, judeţul Botoşani se va afla sub o nouă atenţionare meteorologică tip Cod Galben de intensificări locale şi temporare ale vântului, cu viteze de 50-60 km/h.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.