Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzările Alibaba în cadrul evenimentului Ziua Celibatarilor au crescut cu doar 8,5%, cel mai mic avans consemnat vreodată

businesswire.com
Alibaba

Alibaba Group a declarat vineri că vânzările în timpul evenimentului său anual de cumpărături Ziua Celibatarilor au crescut cu 8,5%, cel mai mică avans consemnat vreodată, subliniind factorii negativi veniţi din partea autorităţilor de reglementare şi a lanţurilor de aprovizionare pentru firmele de tehnologie din China, transmite Reuters.

Gigantul chinez al comerţului electronic a spus că vânzările în cadrul evenimentului său de 11 zile, care s-a încheiat joi, au crescut la 540,3 miliarde de yuani (84,5 miliarde de dolari), comparativ cu o creştere de 26% anul trecut, conform news.ro.

Vânzările au crescut cu două cifre în fiecare an de când Alibaba a creat evenimentul în 2009 şi l-a transformat în cel mai mare festival de vânzări online din lume, depăşind Cyber ​​Monday din Statele Unite.

Compania a schimbat anul trecut evenimentul într-unul care se desfăşoară pe parcursul a mai multor zile.

Încetinirea creşterii a survenit pe fondul ce unei promovări mai puţin agresive a evenimentului de către Alibaba.

Înainte de începerea perioadei de vânzări cu discount, analiştii au anticipat că Alibaba va raporta o creştere mică a vânzărilor în acest an, invocând încetinirea vânzărilor cu amănuntul, problemele de aprovizionare, întreruperile de curent şi restricţiile legate de COVID-19.

Evenimentul, pe care Alibaba l-a extins anul trecut la 11 zile, cu cele mai bune oferte concentrate în două perioade de reduceri, 1-3 noiembrie şi 11 noiembrie, a devenit un indicator urmărit îndeaproape al sentimentului consumatorilor în a doua mare economie a lumii.

În acest an, Alibaba şi-a redus cifrele de vânzări şi şi-a prezentat iniţiativele de asistenţă socială în ultimele ore ale Zilei Celibatarilor, marcând o schimbare de ton pentru evenimentul foarte mediatizat.

Evitând o numărătoare a tranzacţiilor, care a fost în centrul atenţiei în anii precedenţi, Alibaba a îndemnat telespectatorii unui stream live de trei ore să facă clic pe ”apreciere” şi să ajute la strângerea a 1 milion de yuani (156.359,90 dolari SUA) pentru o rezervaţie de elefanţi de 200 de acri (81 de hectare), în sud-vestul rural al Chinei.

Gigantul comerţului electronic a atenuat campania de marketing pe fondul înăspririi reglementărilor din partea autorităţilor chineze, spunând că se concentrează pe creşterea durabilă în acest an.

În anii precedenţi, Alibaba a promovat cererea consumatorilor chinezi pentru maşini de spălat, smartphone-uri şi cosmetice, cu o prezentare a statisticilor pentru toată noaptea.

Dar anul acesta şi-a folosit gala pentru a evidenţia iniţiative precum un program care ajută persoanele cu dizabilităţi să cumpere îmbrăcăminte şi eforturile de a folosi ambalaje mai ecologice.

Totuşi, evenimentul rămâne o atracţie de top pentru milioane de comercianţi şi cumpărători, cu oferte spectaculoase şi transmisii live care vând produse de la produse de îngrijire a pielii până la pantofi sport pe platformele Alibaba, inclusiv pe platformele sale Taobao şi Tmall.

Alibaba a spus că aproape 400 de mărci, inclusiv Apple şi L'Oreal, au înregistrat vânzări de peste 15 milioane de dolari fiecare până joi la mijlocul zilei.

Evenimentul de cumpărături vine după un an de înăsprire a reglementărilor din partea autorităţilor chineze din mai multe industrii, timp în care Alibaba a fost o ţintă frecventă. Gigantul comerţului electronic a fost amendat în aprilie cu 2,8 miliarde de dolari pentru comportament monopolist, iar fondatorul său, Jack Ma, cel mai cunoscut antreprenor din China, s-a retras din atenţia publicului după ce a criticat autorităţile de reglementare chineze în urmă cu un an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.