Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzările Dacia sunt în scădere și în Marea Britanie, în scădere cu 7,14%

dacia duster, noul model, 2021

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au urcat cu 1% anul trecut, dar încă sunt cu mult sub nivelul de dinaintea pandemiei, din cauza deficitului global de semiconductori, a anunţat joi Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmit DPA şi Reuters, citat de Agerpres.

În 2021, Dacia a vândut 17.568 de vehicule pe piaţa britanică, în scădere cu 7,14% faţă de 2020, când a înmatriculat 18.918 de unităţi.

Doar 1,647 milioane de vehicule au fost înmatriculate în Marea Britanie în 2021, în pofida majorării cererii pentru maşinile electrice, arată datele SMMT.

Citește și Scădere drastică a autoturismelor Dacia pe piața din Germania, care a raportat un declin de 20,4%

În topul celor mai bine vândute modele în 2021 se află Vauxhall Corsa, Tesla Model 3, MINI, Mercedes-Bnez A-Class şi Volkswagen Polo.

"Acesta este un tablou sumbru şi nu reprezintă ceea ce speram", a afirmat directorul general al SMMT, Mike Hawes, care a dat vine pe pandemie şi pe deficitul de semiconductori pentru problemele cu care se confruntă industria auto. Hawes a descris sporirea popularităţii maşinilor electrice ca "unul din punctele luminoase la orizont".

A fost cel mai bun an pentru vehiculele electrice, atât pentru modelele complet electrice cât şi cele hibride plug-in, fiind înmatriculate 305.000 de unităţi, reprezentând una din şase maşini nou cumpărate în 2021.

Mai multe vehicule alimentate cu baterii electrice au fost înmatriculate anul trecut decât totalul din perioada 2016 - 2020. Din 2030, vânzările de maşini noi pe benzină şi motorină vor fi interzise în Marea Britanie.

În decembrie, vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 18,15%, la 108.596 vehicule. Luna trecută, Dacia a vândut 1.742 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 379,89% faţă de perioada similară din 2020, când a înmatriculat 363 unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele în decembrie se află Tesla Model 3, MINI, Vauxhall Corsa, Nissan Juke şi Nissan Qashqai.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.