Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au scăzut cu 2,1% în aprilie

incont.stirileprotv.ro
Dacia Duster nou 4

Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat în aprilie un declin de 2,1% în Europa, dar cota de piață a producătorului de automobile a urcat la 3,1%, de la 2,9% în perioada similară din 2016, conform statisticilor Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate marți.

Datele statistice sunt valabile pentru țările Uniunii Europene și cele ale Asociației Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat luna trecută la 37.647 de unități, în scădere față de aprilie 2016 (38.451 vehicule), anunță Agerpres.

Citește și: RECORD absolut pentru o capodoperă a lui Brâncuși: Zeci de milioane pentru o sculptură a artistului

Grupurile franceze Renault și PSA Peugeot Citroen au raportat în aprilie scăderi ale vânzărilor de 2,9% și, respectiv, 6,7%. Grupul german Volkswagen, afectat de scandalul emisiilor, a înregistrat luna trecută un declin al livrărilor de 9%, în timp ce vânzările companiei americane Ford au scăzut cu 11,5%.

În primele patru luni din acest an, livrările de autoturisme Dacia au înregistrat o creștere de 6,4% în Europa, iar cota de piață a producătorului de automobile s-a menținut la 2,7%. Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 148.755 de unități, în creștere față de perioada similară din 2016 (139.567 vehicule).

Grupurile franceze Renault și PSA Peugeot Citroen au raportat o creștere a vânzărilor de 7,4% și, respectiv, 1%, în timp ce compania americană Ford și grupul german Volkswagen au înregistrat un avans de 4,7%, și, respectiv, 1,5% în perioada ianuarie — aprilie 2017.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.