Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzările de roviniete în România s-au redus cu 10%, în luna martie, potrivit unui operator de platformă online

rovinieta

Vânzările de roviniete au scăzut, în martie, cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce, doar în ultima săptămână, declinul a fost de 25%, arată datele operatorului platformei online Roviniete.ro, potrivit Agerpres.

Conform statisticii platformei Scala Assistance, distribuitor autorizat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), contracţia cea mai puternică s-a înregistrat în categoria vehiculelor de transport persoane, unde scăderea din ultima săptămână din martie (22-28 martie) este de aproape 80%.

În acelaşi timp, dinamica pentru autoutilitare şi transport marfă a fost de minus 15%, iar pentru categoria autoturismelor, scăderea la nivelul aceleiaşi perioade a fost de 40%.

Pe de altă parte, la punctele fizice de vânzare a rovinietelor prin sistemul dezvoltat de Scala Assistance, în primele două săptămâni din luna martie, s-au înregistrat creşteri uşoare (de 10%, respectiv 6%), faţă de aceleaşi perioade din 2019, însă ultimele două săptămâni au adus scăderi considerabile - de 15% în săptămâna 15 - 21 martie şi de 33% în săptămâna 22 - 28 martie.

Reprezentanţii Scala Assistance precizează că, în această perioadă, se lucrează la distanţă pentru a asigura funcţionarea optimă a sistemului online de emitere a rovinietei, taxei de pod şi a celorlalte servicii.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție îl atacă pe Streinu-Cercel: Dacă un ‘specialist’ gândea așa

Platformele online www.roviniete.ro şi www.taxadepod.ro funcţionează în parametrii normali, iar serviciul de suport continuă să răspundă la telefoane şi să trateze întrebările şi solicitările pe care le adresează cei nevoiţi să plece la drum, precizează sursa citată.

CNAIR a anunţat, recent, că valabilitatea rovinietei nu se prelungeşte automat în perioada stării de urgenţă, întrucât aceasta nu se încadrează în categoria "Documentelor eliberate de autorităţile publice". Astfel, cei care sunt nevoiţi să călătorească între oraşe în această perioadă, fie că sunt persoane fizice sau transportatori de marfă sau persoane, trebuie să se asigure că au rovinietă valabilă, pentru a evita amenzile emise automat prin sistemele de monitorizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.