Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzările Mercedes-Benz au scăzut în 2022, însă livrările de vehicule electrice pe baterii au crescut

mercedes benz

Mercedes-Benz a livrat anul trecut 2,05 milioane de automobile, a anunţat marţi grupul german, un declin de 1% faţă de 2021, în urma impactului măsurilor din pandemie şi a perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, transmite Reuters.

Totuşi, vânzările în trimestrul patru din 2022 au urcat cu 17%, în urma atenuării dificultăţilor logistice şi a perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, iar vânzările de vehicule electrice pe baterii au urcat anul trecut cu 124%, la 117.800 unităţi, potrivit Agerpres.

Cererea pentru modelul premium Maybach a fost în special solidă, vânzările din 2022 înregistrând un avans de 37%, pe fondul cererii ridicate din China, Japonia, Coreea de Sud şi Orientul Mijlociu.

Singura regiune importantă unde Mercedes-Benz a raportat un declin al vânzărilor anul trecut a fost China (minus 1%). În schimb, livrările în Europa şi America de Nord au crescut cu 1% şi, respectiv, 3%, iar în restul lumii s-a înregistrat o scădere de a 27% a vânzărilor, în principal în urma suspendării operaţiunilor Mercedes-Benz în Rusia, după invadarea Ucrainei.

Cele mai ieftine vehicule ale Mercedes-Benz, gama entry-level, au înregistrat în 2022 un declin de 10% faţă de 2021, din cauza perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, a anunţat grupul german.

Grupul rival BMW a livrat aproape 2,4 milioane de automobile anul trecut, un recul de 4,8% faţă de 2021, în timp ce livrările brandului BMW au scăzut cu 5,1%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.