Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzările trimestriale ale H&M au fost sub aşteptări

H&M

Vânzările trimestriale ale H&M au fost sub aşteptări

Hennes & Mauritz AB (H&M) a raportat vineri vânzări stabile în cel mai recent trimestru (perioada iunie-august 2023), al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume având dificultăţi în atragerea clienţilor, afectaţi de inflaţia ridicată, transmite Reuters, conform Agerpres.

"Eforturile în vederea îndeplinirii obiectivului companiei de a ajunge la o marjă operaţională de 10% în 2024 se îndreaptă în direcţia potrivită. Profitabilitatea şi nivelul stocurilor au fost priorităţile noastre în ultimul trimestru", se arată în comunicatul firmei suedeze.

În perioada iunie-august 2023, vânzările în monedă locală "au fost stabile" comparativ cu perioada similară din 2022, sub estimările analiştilor, care se aşteptau la un avans de 5%.

Vânzările nete au urcat cu 6%, la 60,9 miliarde de coroane suedeze (5,45 miliarde de dolari), în timp ce analiştii estimau 63,5 miliarde de coroane suedeze.

Anul acesta, acţiunile H%M au urcat cu 53% la Bursa de la Stockholm, după ce reducerile de costuri şi-au arătat roadele. Dar compania încă are dificultăţi în a concura cu rivala Inditex, precum şi cu rapida expansiune de retailerilor online de îmbrăcăminte, cum ar fi SHEIN şi Temu.

Excluzând operaţiunile din Rusia, Belarus şi Ucraina, vânzările H&M în monedă locală au crescut cu 8%. Compania va începe în noiembrie redeschiderea magazinelor din Ucraina, care au fost închise anul trecut după invazia Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.