Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzările Volkswagen au revenit în 2023 aproape de nivelul anterior pandemiei de Covid-19

Das Auto
volkswagen

Vânzările Volkswagen au revenit în 2023 aproape de nivelul anterior pandemiei de Covid-19

Livrările Grupului Volkswagen au crescut în 2023 cu 12%, până la 9,24 milioane de vehicule, a anunţat marţi producătorul german de automobile, indicând o redresare a vânzărilor după pandemie, pe măsură ce blocajele lanţului de aprovizionare s-au diminuat, transmite Reuters, conform Agerpres.

Vânzările de automobile ale producătorului de automobile au scăzut după izbucnirea pandemiei, atingând un minim de 8,3 milioane în 2022, de la 9,3 milioane în 2020, pe fondul doificultăţilor lanţului de aprovizionare, de la penuria de cipuri până la războiul din Ucraina.

Marca Volkswagen a raportat marţi, mai devreme, vânzări mai mari, de 4,87 milioane de maşini, încă semnificativ sub nivelurile de dinainte de pandemie, dar mai mari decât anul trecut.

Vânzările de vehicule integral electrice în cadrul Grupului Volkswagen au crescut cu 35%, până la 0,77 milioane de vehicule, a spus producătorul auto, deşi directorii au avertizat în ultimele luni că cererea de vehicule electrice nu se dezvoltă conform aşteptărilor.

În China, unde Volkswagen se luptă cu o serie de concurenţi locali doar electrici, livrările de vehicule electrice cu baterii au ajuns la 191.800, în timp ce vânzările totale au crescut cu 1,6%, până la 3,2 milioane de maşini.

”Nu este vorba doar despre cota de piaţă. Rentabilitatea continuă să fie prioritatea noastră principală”, a declarat şeful Volkswagen China, Ralf Brandstaetter, într-un comunicat.

Grupul urmează să publice vineri cifre detaliate privind vânzările marcilor sale în fiecare regiune.

Conferinţa de presă a rezultatelor întregului an va avea loc pe 13 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.