Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Precizări ale șefului arbitrajului după Rapid - FCSB: VAR-ul nu putea interveni atât timp cât nu erau considerații clare pentru cartonaș roșu

Facebook
fcsb rapid

Meciul dintre Rapid și FCSB (1-0) a fost unul extrem de tensionat, iar la final cei de la FCSB l-au acuzat pe arbitrul Horațiu Feșnic că nu a acordat două cartonașe roșii. În plin scandal, șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, vine cu explicații tehnice ale fazelor incriminate și susține că la niciuna dintre ele nu se impunea cartonașul roșu.

”Ăsta este contactul. Nu este o forță excesivă, ci este o viteză ridicată. Acordând galben, aici nu putem să acuzăm arbitrul VAR că nu a intervenit pentru că intensitatea este analizată de arbitru pe terenul de joc. Dacă voi doriți să consider că e cartonaș roșu, nu e problemă, dar VAR-ul nu poate interveni. Nu este o greșeală clară și evidentă pentru a interveni. Piciorul întins? Nu! Contact peste gleznă? Nu! Nu sunt criterii clare, iar arbitrul VAR nu poate interveni. Dacă arbitrul acordă cartonaș roșu, VAR-ul va confirma", a spus Varassaras.

VAR-ul nu poate interveni

Șeful CCA a explicat că VAR-ul nu poate interveni, dacă situația nu este una flagrantă.

''VAR-ul nu putea interveni atât timp cât nu erau considerații clare pentru cartonaș roșu. Jucătorii sunt apropiați unul de altul, calcă pe picior, este galben. Calcă pe călcâi, este galben, când e intensitate medie. Sunt criterii clare pentru roșu? Este un contact clar pe tendonul lui Ahile, are continuitate, durată? Este răutate din partea jucătorului? În acest caz, VAR-ul nu poate interveni, conform criteriilor UEFA și UEFA. Jucătorii sunt apropiați unul de altul. Care e intenția lui? Să joace mingea și are contactul cu adversarul. El încearcă să joace mingea! Ce este sigur e că VAR-ul nu poate să intervină", a spus Vassaras.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.