Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vara la MNAC: Ateliere de artă, tururi ghidate și concerte nocturne

wikipedia.org
palatul parlamentului

Copiii au parte de ateliere de artă, iar adulții pot alege între tururi ghidate și concerte nocturne peste vară la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) de la Palatul Parlamentului din București, potrivit unui comunicat.

Ateliere pentru copii la prânz, tur ghidat după amiază și un concert programat la lăsarea serii sunt atracțiile de vacanță de la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) în a doua săptămână a lunii iulie.

Aurora Király coordonează un modul de artă contemporană pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, de miercuri până vineri, între orele 12.00 și 14.00. Participarea costă 32 de lei pentru fiecare atelier, iar costul biletului include și vizitarea muzeului de către însoțitori. Participarea se poate face atât pentru întreaga serie de trei ateliere, cât și separat.

Primul atelier are loc miercuri, cu tema "Portretul - Autoportretul", dezvăluind elemente care privesc proporția și simetria chipului uman. "Ne vom fotografia, vom printa fotografiile, pe care le vom îndoi astfel încât să putem observa diferențele fiecărei figuri în parte într-un exercițiu amuzant, în care vom completa fiecare jumătate lipsă prin desen observațional", arată organizatorii.

Citește și: Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street debutează vineri

Joi, timp de două ore, după prânz, tema atelierului destinat celor mici este "Cartea poștală, o poveste în miniatură". Copiii sunt provocați să aleagă o întâmplare, situație, loc, idee și să o deseneze cu mare atenție și multe detalii pe un carton de format mic. "Tot ce ne trebuie este o poveste interesantă căreia să-i punem un timbru și pe care să o lăsăm la o cutie poștală", notează coordonatorii.

Finalul seriei de ateliere este dedicată, vineri, subiectului "Camera mea". Folosind planșe de carton ce se pliază și se îmbină, copiii vor construi o încăpere în miniatură pe care sunt invitați să o decoreze așa cum și-ar dori să arate camera lor. "Folosind creioane, carioci și plastilină, dar și tehnica colajului, fiecare participant va obține o dioramă pe care o vom privi și despre care vom învăța să vorbim, la sfârșitul atelierului", explică organizatorii.

"Vacanța la MNAC" este un proiect inițiat și coordonat de Mălina Ionescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.