Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Variantă incendiară lansată de Tudorel Toader: Ce se poate întâmpla dacă Iohannis respinge propunerea pentru şefia DNA

digi24.ro
Klaus Iohannis Tudorel Toader

Ministrul Justiției a anunțat, luni, solicitat să comenteze ce va face dacă președintele o va respinge pe Adina Florea în condițiile în care șeful statului poate refuza o singură dată și motivat propunerea, că a doua variantă la șefia DNA nu trebuie să fie neapărat altcineva.

"Nu spune nimeni că a doua propunere trebuie să fie neapărat altcineva", a declarat Tudorel Toader, la Antena 3, potrivit Mediafax.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul-minune care devine tot mai popular: Te scapă de infecțiile urinare și previne îmbătrânirea

Ministrul Justiției a precizat că Adina Florea a fost aleasă de comisia din cadrul instituției pe care o conduce ca fiind cea mai potrivită pentru funcția de procuror-șef DNA.

"Comisia de interviuri a fost prezidată de mine și cei patru secretari de stat. Eu m-am exprimat ultimul, i-am lăsat pe colegii mei să văd evaluarea pe care o fac, spre cine își îndreaptă atenția. Doamna Florea, fiecare membru a spus că dânsa este membrul cel mai potrivit pentru această funcție", a completat Tudorel Toader.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat luni, pe Facebook, că i-a trimis președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcția de procuror-șef DNA. Ea a primit aviz negativ din partea Secției pentru procurori a CSM. Adina Florea a fost propusă la șef la DNA de către Tudorel Toader în data de 6 septembrie. O zi mai târziu, procurorul general Augustin Lazăr anunța că se fac verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, de unde provine și Adina Florea, existând suspiciuni că de acolo a apărut în spațiul public protocolul secret din 2016. În data de 27 septembrie a fost programată audierea în fața CSM a Adinei Florea, dar aceasta a fost amânată tocmai pentru a fi finalizată cercetarea disciplinară cerută de procurorul general. Audierea a fost reluată pe 8 octombrie și ulterior a venit și avizul negativ.

Potrivit articolului 54 din legea 303/2004 modificată privind statutul procurorilor și judecătorilor, președintele Klaus Iohannis poate respinge o singură dată propunerea, fiind nevoit să motiveze de ce.

CITEȘTE ȘI: Parerea specialistilor: Spune-mi ce masina ai ca sa-ti spun ce personalitate ai – STUDIU .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.